Kitap Fuarı'na akın
İzmir Kitap Fuarı, yoğun ilgiyle açılırken, her yaştan İzmirli kitaba koştu. Sıkı güvenlik kontrolü nedeniyle fuara giriş zaman aldı, yaklaşık 100 metreyi bulan uzun kuyruk oluştu. 100 metreyi bulan uzun kuyruk oluştu
- Ege Postası
- 18.04.2016 - 11:24
TÜYAP'ın düzenlediği 21'inci İzmir Kitap Fuarı, 16 Nisan'da açıldı. 24 Nisan'a kadar
Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) 11.00- 19.00 saatleri arasında gezilebilecek fuara, bu yıl 400 yayınevi katıldı. Kitap Fuarı pazar günü 'iğne atsan yere düşmez' bir kalabalık yaşadı. Fuara girişte güvenlik nedeniyle çantalar x-ray cihazından geçirilip, ziyaretçilere tek tek üst araması yapıldığı için giriş kuyruğu 100 metreyi buldu. Fuara çocuklarıyla gelenler, çocuk kitaplarının satıldığı stantlarda uzun süre kaldı, gençler özellikle tarih ve felsefe kitaplarına ilgi gösterdi. Anime denilen Japon çizgi filmlerinin çizgi romanlarına sadece gençler değil her yaştan okur büyük ilgi gösterdi. Bu kitapların satıcısı, iki yıldır animeye talebin arttığını 9-10 yaşındaki bazı çocukların buradaki karakterler gibi giyindiklerini anlattı.
Yazar Gönül Çatalcalı'nın etrafını, ellerinde 'Ömer FM' kitabını taşıyan çocuklar sardı. Yazarın radyo tutkunu 10 yaşındaki Ömer'in radyo programında anlattıklarını konu alan mizah kitabı, çocukları eğlendirdi. Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı 'Vasfiye Teyze' ve 'Eylem' rolleriyle hayran kitlesi oluşturan oyuncu Gonca Vuslateri'nin ilk şiir kitabı 'Manik Serçe'yi imzalarken stant önünde uzun kuyruk oluşması, şiirleriyle de gönülleri fethettiğini gösterdi. Prof. Dr, Emre Kongar, 'Tarihimizle Yüzleşmek' adlı kitabını imzalarken her okuruyla tek tek selfie çekti. Genç yazarlardan Yüksel Yılmaz bir hafta önce çıkan ilk kitabı 'M4Y4' adlı bilim kurgu ve fantastik romanını imzalarken okurlarıyla sohbet etti. 'Hayatı Uzatmanın Sırları', 'Hasta Etmeyin Adamı', 'Tıbbi Hacamat', 'Biri Bizi Hasta Ediyor' gibi kitapların satıldığı stantlar da oldukça kalabalıktı. Yazar Ertürk Akşun, aşk, tutku, şehvet, macera ve tarihle örülü romanının 11'inci baskısını yaptığını belirterek, Destek Yayınları Genel Yayın Yönetmeni olarak da "En çok ne tür kitaplar satıyor" sorusuna şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türkiye'de yayıncılık artık sektör haline geldi. Sadece şu tür demek doğru değil. Kişisel gelişim kitapları değişerek satılıyor. 10 yıl önce reiki çok satardı şimdi 'şaman gözüyle reiki' tarzı satıyor. Popüler edebiyat, sosyal medya fenomenleri ve iyi inceleme kitapları satıyor. Hüsnü Mahalli'yi de Ayasofya'nın Gizli Tarihi'ni de, Kahraman Tazeoğlu'nun romanını da çok satıyoruz." Elif DEMİRCİ (DHA)
Yorum Yazın