Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kitapları kitapçık haline getirdi, çantaları hafifletti

Kitapları kitapçık haline getirdi, çantaları hafifletti

Zambak Yayın Grubu markalarından Değer Yayınları, Öğrenci Takipli Eğitim Seti (ÖTES) ile ayrı branşlara ait kitapları kitapçık haline getirip okul çantalarını hafifletti.Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları okullarda bulunan dolap ile kitaplıkların...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 16:40
Zambak Yayın Grubu markalarından Değer Yayınları, Öğrenci Takipli Eğitim Seti (ÖTES) ile ayrı branşlara ait kitapları kitapçık haline getirip okul çantalarını hafifletti.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları okullarda bulunan dolap ile kitaplıkların kullanılması gerektiğini dile getirseler de öğrenciler çantalarını taşımak durumunda kaldığından omurgaları zorlanıyor. Bu durumu gören Zambak Yayın Grubu, ÖTES‘i ortaya koydu. Grubun Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan: “Okul çantalarının ideal ağırlığı, vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemesi gerekiyor. Örneğin, 5-6 yaş grubundan bir öğrencinin vücut ağırlığını 20 kilogram kabul edersek, çantanın ağırlığının en fazla 2 kilogram olması ve sırta tam temas etmesi gerekir. Biz yayın evi olarak sıhhati göz önünde bulundurarak ÖTES ile hafif kitap projesini başlattık. Proje kapsamında öğrenciler, ayrı branşlara ait kitapları fasikül olarak taşıyacak. Böylece yayınların ağırlığı yüzde 70 daha hafif olacak.” dedi.

ÖTES’te yer alan fasiküller şöyle:

• Konu Anlatımlı Fasiküller:
• Ödev İzleme Testi
• Cevap Anahtarı Fasikülü:
• Öğrenci Takip Formu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.