Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızıltepe’de Dünya Çevre Günü programı düzenlendi

Kızıltepe’de Dünya Çevre Günü programı düzenlendi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesince Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇEVGÖN) tarafından bir dizi etkinlik yapıldı. Özgürlük Meydanı’nda yapılan etkinliklere Kaymakam Erkaya Yırık, İl Çevre ve...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 18:07
Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesince Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇEVGÖN) tarafından bir dizi etkinlik yapıldı. Özgürlük Meydanı’nda yapılan etkinliklere Kaymakam Erkaya Yırık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı

    ÇEVGÖN Başkanı Menduh Çakar yaptığı basın açıklamasında çevre sorunlarına dikkat çekti. İlçe merkezinde geçen ve çevre sorunlarına sebep olan Zergan Deresi’nin ıslah çalışmalarının bir an önce bitmesini isteyen Çakar, bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı.

    İnsanın yaşadığı yerin fizyolojik esiri olduğunu ifade eden Kaymakam Erkaya Yırık, “Çevrede alelade serpilmiş şişeler, çevreye atılan kağıtlar, izmaritler ve her geçen gün kirlenen hava, duman, asla bu milletin ümmeti Muhammeddin hakkı ve istihkakı değildir. İmanın yarısı temizliktir. Ve temizlik imandandır. Çevre temizliği de bunun bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

    İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin ise yaptığı konuşmada “İnsanların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması gerekiyor. Bu insanın temel hakkıdır. Bu 1972 yılında Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmiş. Biz çevreyi hatırlamasak yakın zamanda çevre bizi hatırlayacaktır. Çevremize sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.

    Açıklamalardan sonra meydanda müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.