Dolar 34,2536
%0.26
Euro 37,4889
%-0.09
Altın 2.915,860
%0.92
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcileri İzmir’de buluştu

Klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcileri İzmir’de buluştu

Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği (ICRS) tarafından düzenlenen 11. Dünya Kongresi başladı. Bugüne kadar dünyanın büyük metropollerinde yapılan kongrenin İzmir'de olması, en saygın bin bilimadamını şehre getirdi. Üç gün sürecek...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 10:52
Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği (ICRS) tarafından düzenlenen 11. Dünya Kongresi başladı. Bugüne kadar dünyanın büyük metropollerinde yapılan kongrenin İzmir'de olması, en saygın bin bilimadamını şehre getirdi. Üç gün sürecek kongrede, klasik tedavilerden yeni kök hücre çalışmalarına kadar birçok konu tartışılacak.

ICRS Dönem Başkanı Prof. Anthony Hollander ile bir grup bilimadamı ve hekim, 2008 yılında ilk olarak doku mühendisliğiyle laboratuvar şartlarında oluşturulmuş trakeayı (nefes borusu), hastanın kendi kök hücrelerini kullanarak oluşturmayı ve nakletmeyi başardı. Yine katılımcılar arasında bulunan Prof. Norisama Nakamura, Japonya'da kök hücre bazlı üç boyutlu bioimplantlar geliştirdi ve alışmalarını klinik düzeyde sürdürüyor. Davetli konuşmacıların hepsinin, alanlarındaki başarılarıyla çok sayıda uluslararası ödülü bulunuyor. Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet S.Binnet, Helenistik çağda ilk hasta tedavilerinin yapıldığı Asklepios’un kurulduğu yer olan İzmir’de Dünya Kongresi'ni yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti. Yerel Komite Başkanı Prof. Dr. Leyla Didem Kozacı ise 11. Dünya Kongresi’nin, kıkırdak patolojileri hakkındaki birçok soruya cevapların bulunacağı en önemli etkinlik olacağına inandıklarını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.