Dolar 32,6570
%-0.29
Euro 35,0913
%0.02
Altın 2.446,000
%-0.18
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Klostrofobisi olanlara özel MR

Klostrofobisi olanlara özel MR

Özel İzmir Egepol Hastanesi'nde hizmete giren ve son teknolojiyle üretilen MR cihazı, geniş tarama penceresiyle kapalı yerde kalma korkusu bulunan hastalar için büyük rahatlık sağladı.

  • Ege Postası
  • 21.04.2016 - 12:35

Egepol Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Alper Tecer, tanı amaçlı tetkikler içinde önemli yeri olan MR tetkikinin klostrofobisi olan hastalarda büyük korku yarattığını söyledi. Bu korku nedeniyle hastaların çekimleri ertelediğini, MR'a girmekten kaçındığını söyleyen Tecer, hekimlerin farklı tetkiklerle muayene gerçekleştirmek zorunda kaldığını ve bu durumun hastalığın belirlenmesinde olumsuz sonuçlar doğurabildiğini dile getirdi. 

MR cihazının, daha önce hiç klostrofobi şikâyeti bulunmayan hastalarda bile sıkıntıya yol açabildiğini belirten Dr. Tecer, tarama süresi uzadıkça sıkıntı boyutunun da arttığını kaydetti. Özellikleri itibariyle Türkiye'de tek olan MR cihazının, tarama süresini yarıya indirdiğini belirten Egepol Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Filiz Burcu Yeşildere de, yeni MR cihazının daha yüksek görüntü kalitesi ve netlik sunduğuna dikkat çekti.

Yeşildere, hastanede açık MR cihazı da bulunduğunu hatırlatarak, “Ancak geniş pencereli yeni kapalı MR ile hem daha hızlı hem de daha kaliteli sonuçlar alabiliyoruz. Türkiye'de tek olan bu cihaz sayesinde kapalı yer korkusu bulunan pek çok hasta, MR tetkikinden yararlanabiliyor. Önceki teknolojilere göre daha iyi görüntü elde ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.