Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koca: Diyarbakır’a diş sağlığında çağ atlattık, 18 hastaya bir hekim düşüyor

Koca: Diyarbakır’a diş sağlığında çağ atlattık, 18 hastaya bir hekim düşüyor

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, diş sağlığında çağ atladıklarını belirterek, nüfusun yoğun ve yoksul olduğu Bağlar ilçesinde bile bir hekime 18 hasta düştüğünü söyledi. Koca, “Eskiden...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 14:50
Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, diş sağlığında çağ atladıklarını belirterek, nüfusun yoğun ve yoksul olduğu Bağlar ilçesinde bile bir hekime 18 hasta düştüğünü söyledi. Koca, “Eskiden bir hekime yüzlerce hasta düşüyordu. Bugün geldiğimiz noktada diş sağlığında çağ atladığımızı söyleyebiliriz. Bir diş hekimi arkadaşımız günde 18 hastaya bakıyor. Bu hizmet kalitesinin ne kadar yükseldiğini gösteriyor.” dedi.

Diyarbakır’da Dağkapı semtindeki hastane ile Bağlar ilçesindeki semt polikliniği olmak üzere iki ayrı binada hizmet verdiklerini dile getiren Koca, şehirde sağlıkta olduğu gibi diş hastalıkları konusunda da hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını söyledi. Hasta yoğunluklarının artmasına rağmen hizmette hiçbir eksiğin olmadığını dile getiren Koca, geçen yıl 500 bine yakın hastayı tedavi ettiklerini söyledi. Koca, sağlık merkezinde geçen yıl 31 bin 730 acil, 96 bin 816 diş, 118 bin 906 dolgu, 17 bin 53 kanal dolgu 173 bin 715 detertraj ve 59 bin 359 küretaj yaptıklarını, 57 bin 497 diş röntgen ile 19 bin 844 panoromik röntgen çektiklerini kaydetti. Yeşilkart gibi sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanan vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmediğini dile getiren Koca, vatandaşın en kısa sürede diş sağlığını yerine getirmeye özen gösterdiklerini kaydetti. Halka mesai saatleri dışında da poliklinik hizmeti verdiklerini belirten Koca, Bağlar Diş Polikliniği 24 saat acil hizmeti verdiklerini kaydetti.

Bağlar Semt Polikliniği’nin yaklaşık 6 aydır Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı randevulu sistemi geçtiğini dile getiren Koca, vatandaşların ‘Alo 182’yi arayıp randevu aldıktan sonra hastaneye geldiklerini dile getirdi. Koca, “Bağlar Semt Polikliniği’ndeki hekimlerimiz tamamen randevulu sistemle çalışıyor. Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’na bağlı 182 nolu ücretsiz telefonu arayarak, randevu aldıktan sonra hastaneye geliyorlar. Buradaki hekimlerimiz günde ortalama 18 hastayı muayene ediyor, hizmet veriyor. Bu Bağlar için çok büyük bir hizmet.” dedi.

Bağlar ilçesinin yoksul vatandaşların yaşadığı yerlerden biri olduğunu dile getiren Koca, semt polikliniğinin ilçenin merkezi yerlerinden Bayındırlık’ta olduğunu ve halkın dolmuşa bile binmeden hastaneye gelip gittiklerini dile getirdi. Bağlar Semt Polikliniği’nde acil hastaların dışında randevulu sisteme başvurmayan hastaların hiçbirinin tedavi edilmediğini kaydetti. Koca, Diyarbakır’ın Silvan, Ergani ve Bismil ilçelerinde görev yapan diş hekimlerinin de hastanelerinin bünyesine dahil edildiğini belirterek, “Böylece ilçede çalışan arkadaşlarımızın döner sermaye gibi şartları merkezde görev yapan hekimlerle eşit oldu. Bu değişikliğin ardından ilçedeki hekimlerimizin hem hizmeti hem de hasta muayenesi iki kat arttı. Eskiden hekimler şartların kötü olmasından dolayı ilçelere gitmek istemiyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.