Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaeli'ndeki Cebeci Sahili'ne Mavi Bayrak

Kocaeli'ndeki Cebeci Sahili'ne Mavi Bayrak

Karamürsel Altınkemer Plajı’na Mavi Bayrak kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Cebeci Sahili’ne de Mavi Bayrak kazandırmayı başardı. Kandıra Cebeci sahili, düzenlenen törenle Mavi Bayrağı’na kavuştu. Cebeci Sahili’nde...

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 15:01
Karamürsel Altınkemer Plajı’na Mavi Bayrak kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Cebeci Sahili’ne de Mavi Bayrak kazandırmayı başardı. Kandıra Cebeci sahili, düzenlenen törenle Mavi Bayrağı’na kavuştu. Cebeci Sahili’nde gerçekleşen ve Türkiye genelinde diğer mavi bayrak alan sahillerin de açıklandığı Mavi Bayrak törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro sanatçıları çevre bilincine dikkat çekmek için çevreci modacıların atıklardan tasarladığı kostümleri özel koreografiler eşliğinde 'Temiz Çevre, Mavi Deniz' gösterisini gerçekleştirdi. Paramotor uçuşuyla paraşütçüler, heyecanla izlenen gösterilerini sunarken; mavi bayrak gökyüzünden paraşütçüler tarafından alana indirildi. Mavi Bayrak aslen Kandıralı olan Dünya Engelliler Halter Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü Özlem Becerikli tarafından göndere çekildi. Törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli’nin sanayi kenti olduğunu, geçmişte çevre konusunda çok büyük acıların yaşandığını belirterek, artık yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Vali Topaca, çevre hassasiyetlerinin en önemli göstergesinin alınan Mavi Bayraklar olduğunu kaydetti.

17 ARITMA TESİSİ KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise sanayi kenti olan Kocaeli’de İzmit Körfezi’nin yıllarca hoyrat bir şekilde kullanıldığını ve arıtma tesisinin olmadığı kentte, denize girmek bir yana sahile bile yaklaşılamadığını söyledi. Kirlilikten dolayı balıkların zehirlenerek su üstüne çıktığı bir su kütlesi halini alan Kocaeli sahilleri için 17 arıtma tesisi yaptıklarını ve temizlik çalışmaları yürüttüklerini açıklayan Karaosmanoğlu, böylece Darıca’dan Karamürsel’e kadar yapılan sahil parkları ile kent halkının Marmara denizi ile yeniden barıştığını dile getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dışında hiçbir belediyede olmayan Deniz Denetim uçağı ile 2007 yılının Ağustos ayından bu yana kirliliğe sebep olan gemi ve deniz araçlarını tespit ettiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Atık alım gemileri ve deniz temizleme teknelerini de devreye sokarak Körfez’i temizledik. Sahilleri temizlemek için yaz sezonunda 3 kum temizleme makinesi ve 30 mevkici personel ile çalıştık." diye konuştu.

TURÇEV’DEN KOCAELİ’YE ÖVGÜ

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Başkanı Rıza Epikmen de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin çevreyle ilgili faaliyetlerini överek Türkiye’deki tüm Mavi Bayrakların Kocaeli’deki törenle göndere çekildiğini belirtti. Başkan Rıza Epikmen, Kocaeli’nin daha önce Karamürsel Altınkemer Sahili`nde de bayrak aldığını hatırlatarak Büyükşehir Belediyesi`nin hayata geçirdiği çalışmalarla Kocaeli`nin çehresinin adeta yeniden yapılandığının altını çizdi. Epikmen, Türkiye genelindeki 383 plaj, 21 marina ve 13 yatın Kocaeli Cebeci’de temsili olarak düzenlenen törenle Mavi Bayrak'larına kavuştuklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.