Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: “1 Mayıs’ta taşeron firma çatısı altında iş başı yapacaklar“

Kocaoğlu: “1 Mayıs’ta taşeron firma çatısı altında iş başı yapacaklar“

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZELMAN’a bağlı olarak çalışan 650 belediye personelini ilgilendiren ihalenin taşeron firma olan Hanoğlu-Zigana ortak girişimine verilmesi sonrasında artan tepkiler ve personel arasında yaşanan tedirginliğe dair ilk kez açıklamada bulundu. İZELMAN’ın Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazlarını sunduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, 650 çalışanın 1 Mayıs tarihinde taşeron firmanın bünyesinde göreve başlayacağını ve firma tarafından herkese iş güvencesi verildiğini hatırlattı. Kocaoğlu, ayrıca ihaleyi iptal etme ya da başka bir yol izleme imkanlarının olmadığını da söyleyerek, “650 çalışanımıza tazminatlarını ödeyeceğiz ve diğer firmanın bünyesinde görevlerine devam edecekler. Belediye olarak bu tazminatları ödeyebilecek durumdayız. 650 kişiyi başka firmaya alıp, ilaveten 650 kişiye daha iş verme şansımız yok. Yasaya uymak zorundayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 12:46
EGEPOSTASI-  İhale sürecinin sonuçlanması ile birlikte İZELMAN’ın bir üst mahkemeye müracaat ettiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , “Sonucunu bekliyoruz. Biz taşeronlaşmayla mücadele ederken, kendi şirketlerimiz de ihale koşulları çerçevesinde ihaleye girecek. Taşeronlaşmayla mücadele edeceğiz, ama her ihalenin de kuralları vardır. Bu şartlara göre şu anda bu ihale belli bir firmada kalıyor. Eğer yasa böyleyse, ve 4734 sayılı yasaya göre de hukuki dayanağımız yoksa biz bu ihaleyi iptal etme yetkisine sahip değiliz. İhaleyi alan firmayla sözleşmeyi imzalayacağız ve çalışmalar başlayacak. Bu 650 arkadaşımız da bütün haklarını alacaklar ve diğer firmada çalışmaya başlayacaklar. İstemeyenler ise çalışmayacak. Bu konuda başka da çaremiz yok. Bir taraftan yeni gelen 650 farklı çalışana maaş vermek, diğer taraftan da diğer 650 kişiye bakma gibi lüksümüz yok.
Hiçbir ayrım yapılmadan 650 kişinin hak ettiği birikimleri, tazminatları ödenecek ve ondan sonra da yeni firmada çalışacaklar. Bir müddet sonra ihaleyi İZELMAN alır, İZENERJİ alır, onu bilemeyiz. O zaman ona göre tekrar gerekeni yaparız ve 650 kişi işsiz kalmaz. Çalışanlarımız şimdiden sonra taşeron firmanın sunduğu şartlar dahilinde görevlerini sürdürecek” dedi.

Kanunu uygulamak zorundayız
Başkan Kocaoğlu, sendikalardan ihale sürecine ve sonuçlarına gelen tepkilere de değinerek, “Sendika işçilerin taşerona gitmemesi için eylem de düşünebilir, tavır da alabilir. Ama biz de yasayı uygulamak zorundayız. Sendika böyle dedi diye, başkan bunu dedi diye, kamuoyu bunu dedi diye yasayı uygulamaktan vazgeçebilir miyi? Çalışanların tazminatları İZELMAN tarafından ödenecektir. Belediyenin bütçesi tarafından sindirilemeyecek tazminat rakamları söz konusu değildir” dedi. Başkan Kocaoğlu ayrıca, süreçte değişiklik yaşanması halinde taşerona geçecek olan çalışanların belediye firmaları çatısı altında yeniden işe alınarak belediyenin farklı birimlerinde görevlerine devam edeceğini de belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.