Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu 'Çete'yi kaleme aldı

Kocaoğlu 'Çete'yi kaleme aldı

Belediyeye yapılan operasyon neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Çete başı' olarak yargılandığı,130 sanıklı Büyükşehir Davası ile ilgili yaşadıklarını kaleme alan Kocaoğlu kitabın tanıtımını Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile yaptı.Büyükşehir davası süreci boyunca yaşadıklarını anlattığı kitabı 'Çete'yi İzmir kamuoyuyla tanıştıran Kocaoğlu, kitabın tanıtım toplantısında önemli açıklamlar yaptı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 18:14

SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yapılan operasyon sonrası başlayan Büyükşehir Davası süreci  ile ilgili kitap yazdı. Gazeteci Gönül Soyoğul'un yayına hazırladığı ve 'çete' ismini taşıyan kitap 130 sanıklı Büyükşehir Davası ile ilgili önemli bilgiler içeriyor. Kendisinin 'çete başı' olarak yargılandığı, halen 8 üst düzey bürokratın ev hapsinde tutulduğu dava ile ilgili yaşadıkların  kaleme alan Kocaoğlu kitabın tanıtımını Mövenpick Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile yaptı.Boyut Yayıncılık tarafından satışa  sunulacak kitabı ilk aşamada 2 bin adet şahsi olarak aldıklarını ve dağıtacaklarını söyleyen Kocaoğlu, "Aklımda böyle bir kitap yazmak yoktu. Operasyon dilsizi dilbaz yaptı. Zor süreçler insanlara farklı şeyler yaptırabiliyor. Süreçte en büyük desteği halktan aldık. Onları konu hakkında bilgilendirmek istedim" dedi.

 "BAŞIMIZA BİR ŞEY GELECEKSE BUNA RAZIYIZ"

 Büyükşehir davası süreci boyunca yaşadıklarını anlattığı kitabı 'Çete'yi İzmir kamuoyuyla tanıştıran Kocaoğlu, kitabın tanıtım toplantısında önemli açıklamlar yaptı.Başlarına gelenleri tarihe not düşmek için kitap haline getirdiklerini belirten Kocaoğlu, kitabın editörlüğünü yapan Gönül Soyoğul'a yardımları için teşekkür etti. Kitabı yazarken dayandıkları argümanların  resmi beyanlar, belgeler ve ifadeler olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "  Bu süreçte yazılı ve sözlü savunma hazırladık. Bunlar dayanak oldu. Kitap yayınlandığından dolayı başımıza bir şey gelecekse buna razıyız" dedi.

 "ADLİYEYE GELMEYİN"

 Operasyonun ayrıntıları ile devam ettiğini söyleyen ve belediyede halen 52 denetçi bulunduğunu  ve çalıştığını belirten Kocaoğlu, "Gazeteci Barış Selçuk Ödülleri ve dava sürecinde adliyeye çalışanları çağırıp çağırmadığımız konusunda sorgulanıyoruz. Buradan İzmirlilere sesleniyorum. Bizim 11 Ekim'de duruşmamız var. Adliyeye gelmeyin. Sizin de başınız belaya girmesin. Biz cerememizi çekiyoruz. İzmirliler bize yeterince destek oluyor. Adliyeye bize destek olmak için gelip de sıkıntı yaşamalarını istemiyoruz" dedi.

 "OPERASYON 75 MİLYONUN BEYNİNDE ÇÖZÜLDÜ"

Türk Belediyecilik tarihinde ilk defa böyle bir operasyon sürecinin yaşandığını ifade eden Kocaoğlu, operasyonun 75 milyon ve 4 milyon İzmirlinin beyninde çözüldüğünü belirtti ve, " Daha önce Türkiye belediyecilik tarihinde böyle bir olay yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk defa böyle bir olay yaşıyor. Bu süreçte en büyük destek halktan İzmir'den geldi. Bu destekler sonrasında bu süreci sindirdik. Türkiye bir süreçten geçiyor. Bundan sonra başımıza ne gelirse gelsin. Bir buçuk yıllık süreçte vatandaşın desteğiyle bu olayı atlatacağımızı düşünüyorum. Bu operasyon 75 milyon Türk halkı ve 4 milyon İzmirlinin beyninde çözüldü" dedi.

 BÜROKRATLARA TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu toplantıda bürokratlarına da teşekkür ederek şöyle konuştu; " Üzerimizden adeta silindir geçti. Belediyede ihaleler gecikti. Bazı çalışmalar gecikti. Yoğurdu üfleyerek iş yapıyor bürokratlarımız.Süreçte herkes iyi niyetli ve özverli çalıştı. Herkes can hıraç çalıştı. Süreç öncesi emekli olanlar bile gelip belediyede görev aldılar. Ben hepsine teşekküre diyorum" dedi.

 "MORAL VERMEK VE TOPARLAMAK İÇİN YÜZDE 90 ADAYIM DEDİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, geçtiğimiz Nisan ayında Fuar'da belediye ve bağlı şirketleri ile İZSU ve ESHOT un üst düzey yöneticileriyle biraraya geldiği toplantıda söylediği 'yerel seçimlerde yüzde 90 adayım. Yüzde 10 aday olmama olasılığım var' sözlerine hem açıklık getirdi hem de şimdiki düşüncesi hakkında açıklama yaptı. O dönem de bürokratlarına moral vermek, motive etmek ve belediyeyi toparlamak için öyle bir konuşma yaptığını söyleyen Kocaoğlu," Seçime 6 ay kala durum değerlendirmesi yapacağım. Yüzde 90 iyi bir oran ancak yüzde 10 da iyi bir oran. Bu yüzde 10'u kullanana bağlı.Bekleyip göreceğiz" dedi.

 "KARA KALEM RESİM VE ADALET ÇAĞRISI"

Kitabın kapağında Başkan Kocaoğlu'nun kara kalem yapılmış resmi var. Arka kapakta ise  "...Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi görüşten, hangi etnik kökenden, hangi mezhepten olursa olsun, herkesi adalet istemeye çağırıyorum.Bizi kurtaracak, can ve mal güvenliğimizi sağlayacak adalettir. Aç yatabilirsiniz, yarın tok yatabilirsiniz, işiniz bozuk olabilir, işsiz kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız. Adalet sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, Başkanına, sadece İzmirliler, sadece siyasilere lazım değil. Adalet hepimize lazım!..." yazıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.