
Kocaoğlu erteleme istedi
Bütünşehir Yasası sonrasında kapatılacak olan İl Özel İdaresi’ne ait malvarlıklarının paylaşımı konusunda yaşanan çıkmaz tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz ay Ödemiş’teki İl Özel İdare mallarının paylaşımı hakkındaki toplantıya çağrılmadığı için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile büyük bir tartışma yaşayan ve gelişmeler sonrasında kendisini istifaya çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün gerçekleşen komisyon toplantısına son dakikada katılım sağladı. Toplantıda herhangi bir karar alınmazken, İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların kaderi önümüzdeki Çarşamba günü görüşülmeye baş
- Ege Postası
- 03.03.2014 - 17:06
''DSİ'YE MENDERES'TEN SESLENDİ''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
KOCAOĞLU SON DAKİKADA YETİŞTİ
Komisyon toplantısına katılmak için Menderes’te gerçekleştirdiği programını yarıda keserek son dakikada İzmir Valiliği’ne gelen İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa ile ilgili oturuma katıldı. Yanında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Paylaşım Komisyon’unun düzenlediği toplantıya giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, malların paylaşımı ve detayları hakkında kendisine bilgi verilmediğini ileri sürerek toplantının ertelenmesini talep etti. Kocaoğlu’nun talebi üzerine toplantıyı erteleme kararı alan komisyon, herhangi bir karar almadı. Gelişmelere sert tepki gösterdiği öğrenilen Kocaoğlu’nun, yaklaşık 1 saat süren toplantıda usul yönünde karar alınması gerektiğini belirterek komisyon üyelerinden malların paylaşımı ile ilgili detaylı bilgi istediği bilgisi edinildi.
“TOPLANTININ İÇERİĞİYLE İLGİLİ BİLGİMİZ YOKTU”
Gerçekleşen komisyon toplantısı sonrasında sinirli olduğu gözlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, “Toplantı Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisinde yoktu. Önümüzdeki Çarşamba gününe ertelendi. Bizim bu komisyon toplantısının içeriği ile ilgili bilgimiz yoktu. İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımı ile ilgili bilgileri aldık. Üzerinde çalışacağız ve önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşecek toplantıdan önce de değerlendirme yapacağız. Herkes hazırlığını yapacak ve buna göre masaya oturacağız. Gündemde Aliağa vardı. Buradaki paylaşım hakkında konuştuk. Tutanak tutulmasını istedik ve toplantı haftaya ertelendi. Toplantıda herhangi bir öneri ya da alınan bir karar olmadı. Şimdilik usulde kaldık” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın