Dolar 34,2364
%-0.01
Euro 37,6381
%0.1
Altın 2.911,310
%0.06
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu erteleme istedi

Kocaoğlu erteleme istedi

Bütünşehir Yasası sonrasında kapatılacak olan İl Özel İdaresi’ne ait malvarlıklarının paylaşımı konusunda yaşanan çıkmaz tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz ay Ödemiş’teki İl Özel İdare mallarının paylaşımı hakkındaki toplantıya çağrılmadığı için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile büyük bir tartışma yaşayan ve gelişmeler sonrasında kendisini istifaya çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün gerçekleşen komisyon toplantısına son dakikada katılım sağladı. Toplantıda herhangi bir karar alınmazken, İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların kaderi önümüzdeki Çarşamba günü görüşülmeye baş

  • Ege Postası
  • 03.03.2014 - 17:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay yine Ödemiş’teki Özel İdare’ye ait taşınmazların paylaşımıyla ilgili toplantının ardından ikinci kez bir araya gelen İzmir Valiliği’ne bağlı Paylaşım Komisyonu Aliağa’da yer alan malların kaderini masaya yatırmak üzere bir oturum düzenledi. İl Özel İdaresi’ne ait mallarının İzmir’in malı olduğunu dile getiren ve malların yerel yönetime bırakılması için Vali Mustafa Toprak’a üst üste çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz Cuma günü İzmir Valiliği’nden Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazı üzerine bugün düzenlenen komisyon toplantısına katıldı. 12 Mart 2014 tarihine ertelenen toplantıda İzmir genelindeki İl Özel İdaresi’ne ait gayrı menkullerin durumu görüşülmeye başlanacak. 30 İlçenin sırası ile inceleneceği toplantı için hazırlık yapacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen toplantıda mevcut taşınmazların durumu ile ilgili bilgi ve detayları vali yardımcılarından oluşan komisyondan talep ederek toplantını ertelenmesini istedi.

''DSİ'YE MENDERES'TEN SESLENDİ''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KOCAOĞLU SON DAKİKADA YETİŞTİ
Komisyon toplantısına katılmak için Menderes’te gerçekleştirdiği programını yarıda keserek son dakikada İzmir Valiliği’ne gelen İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa ile ilgili oturuma katıldı. Yanında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Paylaşım Komisyon’unun düzenlediği toplantıya giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, malların paylaşımı ve detayları hakkında kendisine bilgi verilmediğini ileri sürerek toplantının ertelenmesini talep etti. Kocaoğlu’nun talebi üzerine toplantıyı erteleme kararı alan komisyon, herhangi bir karar almadı. Gelişmelere sert tepki gösterdiği öğrenilen Kocaoğlu’nun, yaklaşık 1 saat süren toplantıda usul yönünde karar alınması gerektiğini belirterek komisyon üyelerinden malların paylaşımı ile ilgili detaylı bilgi istediği bilgisi edinildi.

“TOPLANTININ İÇERİĞİYLE İLGİLİ BİLGİMİZ YOKTU”
Gerçekleşen komisyon toplantısı sonrasında sinirli olduğu gözlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, “Toplantı Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisinde yoktu. Önümüzdeki Çarşamba gününe ertelendi. Bizim bu komisyon toplantısının içeriği ile ilgili bilgimiz yoktu. İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımı ile ilgili bilgileri aldık. Üzerinde çalışacağız ve önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşecek toplantıdan önce de değerlendirme yapacağız. Herkes hazırlığını yapacak ve buna göre masaya oturacağız. Gündemde Aliağa vardı. Buradaki paylaşım hakkında konuştuk. Tutanak tutulmasını istedik ve toplantı haftaya ertelendi. Toplantıda herhangi bir öneri ya da alınan bir karar olmadı. Şimdilik usulde kaldık” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.