Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan 9 yıllık başkanlığının z raporu

Kocaoğlu'ndan 9 yıllık başkanlığının z raporu

Ulukent köprülü kavşağının hizmete girmesi nedeniyle gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu damgasını vurdu. Kocaoğlu, geride kalan 9 yılının adeta ‘Z raporu’nu çıkardı. Partili partisiz yüzlerce kişinin önünde yaptığı hizmetleri anlatan Kocaoğlu, Alsancak’taki egzoz gazlarının azaltılmasından Kozak Yaylası’nda fıstık çamlarının kesilmesine kadar çözüm aradıklarını ifade etti. Büyükşehir’e yapılan operasyonları ve dava sürecine atıfta bulunan Kocaoğlu, Fuzuli’den alıntı yaparak, “‘söylesem faydası yok sussam gönlüm razı değil” dedi, kent ve kentli yararına atmak istedikleri bir çok adımın farklı yöntemlerle havada bırakıldığını söyledi. Kocaoğlu konuşmasının sonunda adeta veda edercesine mesajlar verirken, “Hiç kul hakkı yemedim. Kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmedim. Aileme bırakacağım en büyük mirasım onur duyulacak bir isim ve onur duyulacak bir yaşam” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2013 - 14:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuzeye açılım sağlayan Anadolu Caddesi'nde kesintisiz ulaşım için inşa ettiği 14 milyon liralık Ulukent köprülü kavşağı düzenlenen törenle hizmete girdi.

CHP ÇIKARMA YAPTI
Törene CHP adeta çıkarma yaptı. CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, CHP İl Başkanı Ali Engin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Bornova, Kemalpaşa, Balçova, Narlıdere, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Aliağa, Menemen ve Urla belediye başkanları,çok sayıda ilçe başkanı, belediye ve il genel meclis üyeleri, il yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi çeşitli ilçelerde belediye başkanlığına aday adaylığı için isimleri geçen bir çok partilinin de tören alanında yer alması dikkat çekti.



ÇİFTÇİLERDEN DÖVİZLİ EYLEM
Koyundere’de tarlalarına geçiş sağladıkları hemzemin geçidin Aliağa- Menderes Banliyö Hattı nedeniyle kapatılmak istenmesi üzerine geçtiğimiz gün tren raylarında lastik yakıp raylara uzanarak eylem yapan çiftçiler, törende ellerinde dövizlerle bir eylem daha gerçekleştirdi.Çiftçiler Kocaoğlu kürsüye geldiğinde ellerinde ‘Fazlasını değil hakkımız istiyoruz’, ‘Koyundere ve Asarlığa İZBAN istasyonu istiyoruz’, ‘Koyundereyi hiçe saymayın başkan’, ‘Tarlamıza ulaşmak için karayoluna mı çıkacağız’, ‘yerelden kalkınma dedin, yerelden batırma başkan’, ‘hükümet vurdu birde sen vurma başkan’ yazılı pankart ve dövizleri kaldırdı.

“BİR ALT GEÇİTTE BOĞULMAYIZ”
Kürsüye gelen Kocaoğlu’nun ilk sözleri de çiftçilere yönelik oldu. Bugüne kadar kentte birçok yatırım yaptıklarının altını çizen Kocaoğlu, “ Biz okyanusları geçtik…Alt geçitler traktörün geçeceği yerler bunlar çok kolay. Bu kadar yatırım yapmış bir belediye başkanının bir traktörün geçeceği bir alt geçitte boğulması mümkün mü'. Hepsini yapmaya kararlıyız. Herkes tarafından böyle bilinmesine çok büyük fayda var. 9 yıl önce arabanızla Foça’ya Aliağa’ya gitmek istediğiniz zaman nasıl ve kaç dakikada gittiğinin bir düşünün. Bugün hiçbir trafik lambası olmadan gidiyorsunuz. Kamulaştırmayı yapamazsanız alt geçidi yapamıyorsunuz. Kamulaştırma bu işlere yarıyor” dedi.

9 YILI ÖZETLEDİ
“Bugün 30 Mart 2013…Başkanlıktaki 9 yılımı doldurdum” diyen Kocaoğlu kentte kazandırdığı yatırımları anlattı. Geriye dönüp baktığında rantı değil yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen bir anlayışla İzmir’in geleceği için önemli adımlar arttıklarını gördüğünü söyleyen Kocaoğlu, ilçe belediyelerle birlikte insan odaklı projeler yaparak Türkiye’ye farklı bir belediyecilik anlayışı getirdiklerinin altını çizdi ve gerçekleştirdikleri projeleri ve hizmet anlayışlarını şu sözlerle anlattı; “Belediyecilikte İzmir’den Anadolu’ya ayna tuttuk. Öncü olmaya çalıştık. Alsancak’taki egzoz gazlarının azaltılmasından Kozak Yaylası’nda fıstık çamlarının kesilmesine kadar çözüm aradık. Yaşlısından bebeğine aynı şefkatle kucakladık. Namusumuzla çıktığımız yolda şerefimizden taviz vermeden eğilmeden bükülmeden bu ülke için çalıştık. Katılımcılık yerel demokrasi ve uzlaşma kültürü konusunda örnek bir model oluşturduk. İzmirlilerle birlikte oldu bittilere dik duruş sergiledik. Hazineye tüm borcumuzu ödedik. Dış piyasalardaki itibarımızı arttırdık. Kent ekonomisinde kaldıraç olduk. Ray hattımızı 10 kat arttırdık. İZBAN’da her gün binlerce insanı taşıyoruz. Otobüs filomuzun yaşını 5’e düşürdük..Daha sağlıklı içme suyu için önemli adımlar attık. Büyükşehir’e bağlanan ilçe ve beldelerin içme suyu şebekesi sağlıklı borularla değiştirildi. Artıma tesisleri yaptık. Çamur Çürütme ve Kurutma tesisinin yapımına başladık. Körfez filomuzu arttırdık. Başarısızlığımız için fırsat kollayanlar pireyi deve yapanlar boşuna heveslenmesin Körfez’de hep beraber yüzeceğiz. Kent ormanları yarattık. 6 bin kilometre asfalt döktük. Bu mesafe İzmir’den Paris’e gidip dönme mesafesidir.9 yılda toplam 2 bin 500 kilometre ova yolu yaptık. Bu da İzmir ile Frankfurt arasındaki mesafeye eşittir. Okul sütü ve süt kuzusu projelerimizle kırsal kalkınmada Türkiye’ye örnek bir model oluşturduk. Türkiye’nin en nitelikli konser salonuna, en nitelikli Doğal Yaşam Parkı’na en modern buz sporları salonuna imza attık. En ucuz ulaşımı 90 dakika uygulamasıyla gerçekleştirdik. Ülkenin tek belediye hastanesinde dar gelirli vatandaşlar için önemli bir misyon yerine getirdik. Yeni Fuar Alanı için start verdik. Kadifekale’yi döküntülükten kurtarıp cazibe merkezi haline getirdik. Kıyılarımızın yeniden tasarlanması için ihalelere çıktık. Tarihimiz ayağa kaldırmak için kamulaştırmalar yaptık, kazı çalışanlarına destekler verdik. Kentsel dönüşümde elimizi taşın altına koyduk. Vatandaşı mağdur etmeden kenti yeniden tasarlayarak rantın büyük bölümünü mevcut yerde yaşayanlara ayırdık”



“BEKLEDİK…BEKLEDİK…BEKLEDİK…”
Özet halinde anlattığı yatırımları gerçekleştirmenin kolay olmadığını söyleyen Kocaoğlu, Büyükşehir’e yapılan operasyonları ve dava sürecini hatırlattı ve, “ 2 Mayıs 2011’den buyana yaşadığımız ve yaşamaya devam ettiğimiz sıkıntılar vardı. Fuzuli ‘söylesem faydası yok sussam gönlüm razı değil’ demiş. Bende söylesem faydası yok sussam gönlüm razı olmuyor. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Kent ve kentli yararına atmak istediğimiz bir çok adım farklı yöntemlerle havada bırakıldı. Fuar’ın onayı için 7 buçuk ay bekledik. KİK’in yanlış kararı yüzünden çamur çürütme tesisini10 ay bekledik. Teleferik için beklediğimiz yıllar oldu. Tramvay projeleri, kentsel dönüşüm projeleri için bekledik. İzmir’e yapılan teşvik adaletsizliğinin giderilmesi için bekledik. Üzerimizdeki müfettiş baskısının bitmesi için bekledik. Planlama yetkimizin bypass edilmemesi için bekledik. Mezarlık yeri için de arazi bulamazken hazine arazileri için bizden fahiş paralar talep edilmesi yerine makul talepler bekledik. Kentin en güzide yerlerinde AVM kurulma heveslerinin son bulması için bekledik. Eşrefpaşa hastanemize yeniden sağlık taraması izni verilmesini bekledik” ifadelerini kullandı.

“800 MİLYON KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDEDİK ÇÜNKÜ…”
Bugüne kadar ciddi bir kamulaştırma bedeli ödediklerini belirten Kocaoğlu, “ Pek çok projemiz için gerekli arazileri hazineden astronomik fiyatlarla satın almak durumunda kaldığımız için 800 milyon kamulaştırma bedeli ödedik. Konak’taki eski Sümerbank arazisini 42 milyon liraya aldık. Güzel bir park yaptık. Kordon’da kültür müdürlüğünün önünde yer alan demirlerle çevrili yeri de Ziraat Bankası’nda 6 milyon liraya aldık. Kaynaklar’da Tansaş’a ait et entegre tesisi komedisi var.Burayı ‘alalım’ dedik. ‘6 milyon verelim’ dedik. Gelen cevap ‘ancak ve ancak biz bu 100 dönüm araziyi 27 buçuk milyon liraya satarız’ oldu. Bizde ‘güle güle’ kullanın dedik. Ceketimizi aldık çıktık. İTO ve İTB bu tesise talipmiş. Bu tesisin üzerindeki yapılar bizim. Bakalım kime kaç paraya bu tesis satılacak. Bunu kim alacak bu iş nasıl olacak. Büyükşehir’e yapılan bu haksızlık nasıl sonuçlanacak hep birlikte yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.



“DİRENMEK ÇALIŞMAK ÜRETMEK”
Siyaset kurumunun herkese eşit davranmak durumunda olduğunu belirten Kocaoğlu, gücünü adil kullanmayan siyasetçinin er geç halk tarafından cezalandırılmaya mahkum olacağını söyledi. Tüm sıkıntılara rağmen Büyükşehir olarak 9 yılda kente 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Kocaoğlu, “ Bu rakam içinde 21 tane ilçe belediye başkanlarımızın yaptığı yatırımlar yok. Biz yatırımları yaparken, geçen yıl İzmir’e yapılan kamu yatırımları yüzde 3.2’ye düştü. 2002’de kamu yatırımları payının yüzde 6 olduğunu hatırlatmak isterim. Merkeze aktarılan her üç buçuk Türk Lirası’ndan 1 Türk Lirası geriye dönmektedir.Yaşananları üç cümleyle özetleyeceğim. Direnmek çalışmak üretmek zorundaydık. Başarmak ve dimdik ayakta kalmak zorundaydık. Biz bunu başardık. Gücümüzü de İzmirlilerden aldık. İzmir Büyükşehir belediyesi baskılara rağmen ayakta kaldıysa bunu direnen kenetlenen hizmetlerin aksamaması için özveriyle çalışan mesai arkadaşlarımıza, bizi hep destekleyen kötü gün dostu olarak yanımızda olan İzmir’in güzel insanlarına borçluyuz” dedi

VEDA EDER GİBİ KONUŞTU
2014 için adaylığı hakkında şuana kadar net bir açıklama yapmayan Kocaoğlu konuşmasının sonunda adeta veda edercesine mesajlar verirken şunları söyledi; “ Aileme bırakacağım en büyük mirasım onur duyulacak bir isim ve onur duyulacak bir yaşam…Gerisi boştur…Yaşamım boyunca belediye başkanlığın yapan babamın öğrettiği evrensel ahlak kurallarıyla yol aldım. Güvenmediğim adamlarla çalışmadım. Hiç kul hakkı yemedim. Kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmedim. Beni, ve arkadaşlarımız temelsiz bir şekilde suçlayan iddianame bizim için utanç değil iftardır. Utanç duyması gerekenler bize bu komployu organize edenlerdir”

ŞAHİN:BAŞKANIMZIN YANINDAYIZ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de yaptığı konuşmada, açılışı yapılan kavşağın ilçesine yönelik en önemli hizmetlerden biri olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de altyapı yatırımlarıyla içme suyu sorununun çözüldüğünü, arıtma tesislerinin yapıldığını, dere ıslahlarının gerçekleştirildiğini, ilçenin en büyük otoparkının yapımına yüzde 50, ilçeye kazandırılacak sosyal tesise yüzde 70 destek verildiğini belirtti.
Başkan Kocaoğlu’na açılan soruşturmaların bir onur madalyası olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Bizler bu kadar hizmet yapan ve 397 yılla yargılanan Başkanımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

KESİNTİSİZ ULAŞIM
Açılışı yapılan Ulukent Köprülü Kavşağı, Anadolu Caddesi’nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa edildi. Anadolu Caddesi, transit geçiş için katlı kavşağın altında kalırken, kent merkezinden gelip Seyrek’e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek. Kent merkezinden gelip Ulukent’e girmek isteyen sürücüler ise yeni kavşağa gelmeden önce açılan imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapabilecekler. Ulukent’ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesi’ne inebilecek. Katlı kavşağın tamamlanarak hizmete alınmasıyla birlikte Ulukent ve Seyrek beldelerine giriş-çıkışlar yeni kavşak ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme olmadan transit geçiş sağlanacak.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.