Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Hükümet'e hesaplı salvo

Kocaoğlu'ndan Hükümet'e hesaplı salvo

Yeni yılın ilk organizasyonu kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim havasında çıkışların altına imza attı. AK Parti ve hükümete sert eleştiriler getiren Başkan Kocaoğlu, bugün seçim startı veren rakibi Binali Yıldırım’a da seslenerek, “Bizi iktidar partisi ile karıştırmayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kente hükümetten fazla yatırım yapan bir belediye. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde bizden fazla yatırım yapan bir büyükşehir belediyesi var mı'” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 13:49
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Güzelbahçe’de gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, meslek odaları ve dernek temsilcileri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, diğer sendika ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar katılım gösterdi. Düzenlenen törene CHP örgütünün ve vatandaşların da yoğun katılım sağladığı gözlenirken, tören alanında yer yer izdiham yaşandı.

“10 YILDA 101 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Törene katılan vatandaşların “İzmir Aziz’dir, Aziz Kalacak”, “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ve uzun süren alkışları eşliğinde konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2004 seçim sürecinde ve 2009 seçim sürecinde olduğu gibi biz projelerimizi yapmaya devam ediyoruz ve dedikoduları, “Dedim dedi”leri bir kenara bırakarak, hizmetlerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak seçim sürecine yavaş yavaş başlıyoruz. Bütün projelerimizi, bütün çalışmalarımızı, yol haritalarımızı yeni katılan ilçeler ve genişleyen sınırlarımıza göre belirledik ve yolumuza devam ediyoruz” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin 10 senelik süreçte 101 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını anlatarak, hayata geçirilen projeleri özetledi.

“BİZİ İKTİDAR PARTİSİ İLE KARIŞTIRMAYIN…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sözlerinin devamında yapılan yatırımlar ile ilgili olarak basın üzerinden kendisini eleştiren AK Parti’li isimlere sert şekilde yüklenerek, “AK Parti’nin sayın milletvekili “İzmir’de 10 senede 15 milyar TL’lik yatırım yaptık” demişti. Sonraki gün Başbakan geldi, adayını ilan etti, o da “21 milyar TL yatırım yaptık dedi. Bir günde tam 6 milyar TL arttı. Bu rakamlar devletin kayıtlarında yok. 10 senede devletin yaptığı yatırım da belli, İzmir’e yapılan yatırımlar da belli. Ben bunu sevgili hemşerilerimin dikkatine sunmak istedim. Biz 6 yılda 6 milyar 300 bin TL yatırım yaptık. Bizim verdiğimiz rakamlar kuruşu kuruşluna belgeli. Sakın bizi iktidar partisi ile karıştırmayın. Başbakan’ın bu sözlerine açıp da baktık, Kalkınma Bakanlığı ne diyor diye... 2012 yılında merkezi bütçeden 705 milyon TL yatırım yapılmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 243 milyon TL fazla yatırım yapmış. 2002 yılından 2012 yılının sonuna kadar İzmir’e yapılan yatırım ne kada? Başbakan’ın 21 milyar dediği tutar sadece ve sadece 5 milyar 500 milyon TL. Biz 6 milyar 360 milyon TL yatırım yaparken, merkezi hükümet ise 820 milyar TL az yatırım yapmış. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde kentine hükümetten daha fazla yatırım yapan bir büyükşehir belediyesi var m? Bunun cevabını istiyoruz. Unutmayın, arada önemli bir fark var. Hükümetin yatırımları 30 ilçeyi kapsıyor, bizim yatırımlarımız ise 21 ilçeyi kapsıyor. Onların yatırım rakamları 11 yıllık, bizimkiler ise 10 yıllık. Aradaki farkı sizler takdir buyurun” ifadelerini kullandı.



“YERELDE KALKINMAYI SAĞLAMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”

Başkan Aziz Kocaoğlu, ana hedeflerinin yerelde kalkınmayı sağlamak olduğunun altını çizerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önceki projelerinde olduğu gibi tüm ilçelerimizde, ilçe belediyelerinin gücünün yetmediği, kentin ihtiyacı olan yatırımların hepsine açıktan finans desteği sağlıyor. İlçelere toplam 115 milyon TL’lik finans desteği verdik. Biz tüm kenti kalkındırmak için, kentin en kılcal damarlarına kadar her türlü desteği sağlayarak halka hizmet ediyoruz. Biz yerelde kalkınmayı sağlamak üzere yola çıkmışız. Burada 10 yıllık emeğimiz, birikimimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’in 21 ilçesini avucumuzun içi gibi biliyoruz. Ne yapacağımızı, orada ne olup olmayacağını biliyoruz. Şimdi kalan 9 ilçede de çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde nereyi nasıl kalkındıracağımızı açıklayacağız” dedi.

“KATILIMCI DEMOKRASİ İLE YÖNETECEĞİZ”


Kocoağlu, belediye hizmetlerinin temel görevleri olduğunu da söyleyerek, “Bu hizmetleri hızlı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin de şüphesi yok. Halk da bize inanıyor. Ama biz farklı bir şeyi hedefliyoruz. Biz hem yerelde kalkınma sağlamayı, hem de vatandaşın lokmasını büyütmeyi hedefliyoruz. Biz beraber yönetiyoruz. Gezi’den kim heybesine ne ders aldı, kim heybesine ne doldurdu bilmiyorum ama, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu kenti 4 milyon ile birlikte yöneteceğim, biz katılımcı demokrasi anlayışı ile yöneteceğiz. Ben düşünceden fikre, projeye, yaşama geçmesine kadar hemşerilerimle birlikte karar verip bu kenti büyüteceğim. Biz dayatmanın değil, “Ben yaptım oldu”nun değil, kalkınmanın ve birlikte yönetmenin sözünü veriyoruz. Birlikte sahiplenmenin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

“İZMİR’E VE TÜRKİYE’YE KURTULUŞU GETİRECEĞİZ”

Kocaoğlu konuşmasının sonunda seçime dönük net bir mesaj vererek şöyle konuştu, “Hep birlikte 30 Mart’ta öyle bir cevap vereceğiz ki, İzmir’den, Türkiye’nin en aydınlık kentten, cumhuriyetin kurulduğu kentten, Atatürk’ün kentinden öyle bir cevap vereceğiz ki, 30 ilçede CHP’nin bayrağını dalgalandıracağız. Türkiye’de kurtuluşu gerçekleştireceğiz. Türkiye’ye aydınlığı, demokrasiyi getireceğiz. Ve bu insanların özgürlüğünü getireceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Sizler de bana güveniyorsunuz. Bu milletin yapamayacağı hiçbir şey yok. Başarılar, başarılar, başarılar… Başarmak için çalışmak dileği ile…”

İNCE’DEN MİTİNG TEPKİSİ: YEL TAŞTAN HİÇBİR ŞEY KOPARAMAZ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise yardımlarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak şunları kaydetti; “Tüm siyesi partiler gibi rüya ile beklediğimiz bu projeyi halkımıza vaat ettik. Öncelikle bir kapalı pazaryeri ve yer altı otoparkı olarak düşündüğümüz yerin kamuya daha fazla fayda getirmesi amacı ile plan değişikliğine gidildi. Ekonomik koşullarımız uygun olmadığından, kat karşılığı ihaleye çıktık. Kamunun malının yüzde 50’sini kaybediyorduk bir türlü içime sinmedi. Arayışlımız sonrasında, projeyi gerçekleştirmek için yeteri paramız olmadığından Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek belediyesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan’ımız, babamız Aziz Kocaoğlu’na gittik. Bu proje bugüne kadar Güzelbahçe’de yapılmış en güzel

projelerden birisi olarak. Rüya gerçek oluyor. 2014 projelerini yeniden Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sıkıntılı dönemde bir cesaret ile Güzelbahçe’nin desteğini Kocaoğlu’na vermek istiyorum. Seçim dönemi başladı, her gün birisi çıkıp bize çamur atıyor. Kimisi interneti, kimisi satılmış bir gazeteyi kullanıyor. Kimisi de kalkıp miting düzenliyor. Yel taştan hiçbir şey koparamaz. Bizim taş gibi büyükşehir belediye başkanımız var. Güzelbahçeliler size güveniyor. Güzelbahçe halkı 2009’da nasıl arkanızda durduysa, yine ellerinden gelen en büyük katkıyı göstereceklerine inanıyorum ve onlara güveniyorum.”



GÜZELBAHÇE’DE İLK OLACAK

Yerel seçimlerden sonra bitirilmesi planlanan tesis içerisinde, 300 ve 400 kişilik iki ayrı çok amaçlı salon, iki adet kapalı düğün salonu, açık teras, tiyatro salonu, kafeteryalar ve iş yerleri de bulunacak. Çok amaçlı salon olan tesiste ayrıca, açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan ile 86 araç kapasiteli 3 bin 300 metrekarelik kapalı otopark da yer alacak. Güzelbahçe halkına kapalı pazaryeri olarak da hizmet verecek olan tesis bu anlamda ilçede bir ilk olacak. Projenin yüzde 85 tutarındaki kısmı yani 9 milyon TL’lik tutarı İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.