Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan İZBAN'daki kaza ile ilgili ilk açıklama

Kocaoğlu'ndan İZBAN'daki kaza ile ilgili ilk açıklama

​Dün İZBAN’da gerçekleşen ve 6 vatandaşın yaralandığı kaza sonrasında ilk kez açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek “Önce can güvenliği “dedi ve “Gerekli tedbirler alındı. Ne gerekiyorsa yapılacak” sözleri ile İzmirlilere seslendi. KOCAOĞLU İLE SORU CEVAP

  • Ege Postası
  • 07.02.2015 - 13:54
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün İZBAN trenlerinden birinde sefer halindeyken çıkan yangın sonrasında yaşanan panik ve yaralanma vakaları sonrasında ilk kez konuştu.
 
 
İZBAN KAZASINA DAİR İLK AÇIKLAMA
“Bir görünmez kaza yaşandı. çok şükür can kaybı yok. İster istemez bir panik oldu ve bu panikten ötürü hasar yaşandı. Geçmiş olsun diyoruz. Arkadaşlar gerekli açıklamaları yaptı. Umarız bir daha böyle bir kaza yaşamayız” dedi. Kocaoğlu Ankara’dan gelen 10 tren setinin seferden çekilip çekilmeyeceği ile ilgili sorulara ise şöyle yanıt verdi: “Gerekli tedbirler alındı, bu teknik bir konu. Önemli olan can güvenliği. Önce sağlık. Onun için de ne gerekiyorsa yapılacak.”
 
TORBALI AÇILDIKTAN SONRA İZBAN’DA SEFER SIKLIĞI ARTACAK
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir zirve gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Torbalı istasyonunun açılışı ile birlikte  İZBAN hattını kullanan yük ve yolcu trenlerinin ana hat dışında kalacaklarını, sefer  sıkılıklarının ise artacağını dile getirdi ve “Şu anda bu konunun üzerinde çalışılıyor. Bunun miladı Torbalı’nın açılması olabilir. Hattın açılmasıyla birlikte güneyden gelen bölge trenlerinin Torbalı’da kesilmesi konusu hemen hemen netleşti. Torbalı açıldığında bu gerçekleşir” dedi.
 
“METRO GÜVENLİKSİZ KALMAZ”
Metro A.Ş.’de gerçekleşen temizlik işleri ve güvenlik ihalesi sonrasında başlayan krize dair de açıklamalarda bulunan Kocaoğlu şunları kaydetti: “İhale şirketin kendi bünyesinde giden bir iştir. Orada bizim herhangi bir müdahale söz konusu değil. Prosedür yasal çerçevede devam ediyor. Yerine yeni çalışanlar gelecek. Her zaman her kurumda ihalenin çıkmaza girmesi, ertelenmesi gibi durumlar yaşanabilir. Güvenliksiz kalmaz. Mücbir sebepten ötürü geçici bir görevlendirme yaparlar, o halledilir. Bir problem de yaşanmaz.”
 
STAT YORUMU: YAŞAYIP GÖRECEĞİZ
Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde statlar için kente gelerek incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın açıklamalarına da değinen Kocaoğlu, “Bir şey demiyorum. O toplantılarda ben yoktum. Önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Fiili durum olmadan bir şey söylemem mümkün değil” dedi.
 
BAKANLIĞIN PLANLARINA İTİRAZ SİNYALİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay içerisinde askıya çıkartılan yüz binlik çevre düzeni planlarıyla ilgili konuşan Aziz Kocaoğlu  “Biz değerlendirdik. Kabul edeceğimiz yerler var. İtiraz edeceklerimiz de var. Davaya giden konular da olabilir. Kentin geleceği açısından hayati bir şey söz konusu ise davaya gider. Ama böyle bir şey yoksa dava açmak heveslisi değil. Duruma göre bakıp değerlendireceğiz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.