Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na İzmir'den 'aday ol' daveti

Kocaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na İzmir'den 'aday ol' daveti

​Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle hedef alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçimlerde “Yeni bir Türkiye” için İzmir’den dört yıl vize istedi. Törende flaş bir çıkışın altına imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “İzmir’den aday ol” davetinde bulundu. "İzmir'den aday ol"

  • Ege Postası
  • 21.02.2015 - 16:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tek günlük program kapsamında ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Genel Merkez Yöneticileri, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Tören öncesinde düzenlenecek olan ve sanatçı Onur Akın’ın sahne alacağı halk konseri dün Ege Üniversitesi’nde gerçekleşen ve bir üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği olaylar nedeniyle iptal edildi.
 
BİZDE YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR
Tören alanına gelişi sırasında halk tarafından “Başbakan Kemal” sloganları ile karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek seçimlerin ardından “Güven içinde, huzur içinde yaşanacak bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. İzmir’den aday olmak benim için şereftir, onurdur. Elbette bunu görüşeceğiz. Asla ve asla umutsuz olmayacağız. Hele hele, Kuva-i Milliye’nin merkezinde umutsuzluk bize, Mustafa Kemal’in askerlerine yakışmaz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık kalabalığın “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesilirken sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet ve Kalkına Partisi adaletten nasibini almamış bir partidir. Temel özellikleri yoksulluğu yönetmektir. Bizim temel ilkemiz ise yoksulluğu tarihe göçmektir. Bizim temel ilkemiz gereği Anadolu’da yoksulluk olmayacaktır. 12 yıldır yönetiyorlar, 29 milyon kişi yoksulluk sınırında. İzmir’den, sizlerden 4 yıllık yetki istiyorum. 4 yıl sonra Türkiye’de yoksulluk ve açlık olmadığını göreceksiniz. Yoksulluk ve açlığın olmadığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Devletin elinde sopa ile, vatandaşa hizmet ettiği, özgür düşüncenin var olduğu, şiddetin, gözyaşının olmadığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.”
 
ÖNSEÇİM AÇIKLAMASI: İLK SIRALAR KADIN ADAYLARA
“Türkiye’de hiçbir parti önseçim yapamaz” diyerek seçimler öncesinde izleyecekleri yol haritasını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Biz 56 ilde önseçim yapacağız. Ankara, İstanbul, İzmir’de kadın adaylar birinci sırada olacak. Önümüzdeki seçimler çok önemli seçimler. Yeniden oturup düşünmemiz gerekiyor. 3 defa 4 yıl geçirdiler. Ülkenin hali ortada. Bana oy versin vermesin, hiçbir yurttaşı ayırmayacağım. Benim siyasal anlayışımda yandaş yok, vatandaş var. Vatandaşın derdini çözeceğiz. Madem ki CHP Mustafa Kemal’in partisi, madem ki sosyal demokrat bir parti, insanı yüceltmek bizim görevimizdir.”
 


EMEKLİLERE İKİ MAAŞ İKRAMİYE SÖZÜ VERDİ
Konuşmasında ayrıca emeklilere çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Zor koşullarda yaşıyorsunuz, yokluk çekiyorsunuz. Ramazan ve Kurban Bayramları’nda size birer maaş ikramiye vereceğiz. Parayı nerden bulacaksınız diyorlar. Ben eski maliyeciyim. Para nasıl bulunur nasıl harcanır çok iyi bilirim. Para var, parayı nereye harcayacaksınız önemli olan o… Biz cebimiz için değil, yandaş için değil, akrabalar için değil, sadece halk için çalışacağız. Herkese aş, herkese iş için Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Sosyal destekleri iki katına çıkartacağız, yoksulluğu bitireceğiz. Bu bizim namus görevimizdir” diye konuştu.


 
İZMİR’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
İstanbul’daki CHP’li belediyeler ile Muğla, Aydın ve İzmir’deki yerel yönetimleri Türkiye’ye örnek gösteren Kılıçdaroğlu, “Nereye el attıysak orada güzel bir tablo ortaya çıktı. Yere yönetimlerde başarılıyız. Hükümet ne kadar engellerse engellesin, bunu gölgeleyemeyecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye Cumhuriyeti’nin kredi notundan daha yüksek. Her şeyi yapmak için muktediriz. Dört yıl istiyoruz. Dört yıl sonra yeni bir Türkiye göreceksiniz” diyerek sözlerine son verdi.


BELEDİYELERİMİZ BAŞARILI İŞLER YAPIYOR
İzmir'in belediye hizmetleri açısından örnek bir kent olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimse şunu unutmasın. İzmir'de sokaklarda insanlar özgürce dolaşıyor. İstanbul'a bakın, insanlar gezmek için hep CHP'li belediyelerin olduğu ilçelere gidiyorlar. Türkiye'nin her yerinde CHP'li belediyeler çok başarılı işler yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu devletinkinden daha yüksektir. Bunu uluslararası kuruluşlar söylüyor. Bizim belediye başkanlarımız elerinden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorlar. Hükümet ne kadar uğraşırsa uğraşsın onların başarılarını gölgeleyemeyecek" diye konuştu.

KOCAOĞLU: İZMİR GEREKEN CEVABI VERECEKTİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Diğer partilerin elinde bulunan belediyeler ile ilgili şikayetler var. Büyükşehir Belediyeleri hizmet etmek zorunda. AKP’ye mensup belediyelere hizmet vermemek için neredeyse yazılı cevap verecek” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. İstanbul, Antalya ve Ankara’daki raylı sistem projelerine sağlanan bakanlık yardımıyla eleştirilere cevap veren Kocaoğlu, “Bu projenin Bayraklı’da yaşayan gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bayraklı’da yaptığımız yatırımları sayacak değilim. 103 milyon TL’lik yatırımın altına imza attık.  30 belediyemize hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın elimizden gelen yardımız sunuyoruz ve el ele, kol kola hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Kenti kalkındırmak, kırsalda kalkınmayı gerçekleştirmek için de bir dizi projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir aydır AK Parti’li ilçe belediye başkanları aralarında toplanıyorlar Büyükşehir Belediyesi ayrım yapıyor, bize hizmet etmiyor diyorlar. Cevap vermiyorum. Bunun altında bir iş var. Bu bir yerden çıkacak diye merakla bekliyorum ve açıklamaları değerlendiriyorum. Sayın Başbakan geçtiğimiz günlerde niyeti açıkladı” dedi.
 
“İZMİR’DEN TEHDİTLE OY ALAMAZSINIZ”
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın geçtiğimiz gün dile getirdiği bütçe kesintileriyle ilgili çıkışına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bizim yaptığımız 5 yıllık stratejik planımızın şakülünü kaydırmak üzere bir çalışma içerisine girmek istiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yasa, bu madde ile taciz edileceğini altını defalarca çizdik. Önemli olan adil, tarafsız, evrensel ahlak kurallarına, hukuk sistemine uyarak çalışmak hizmet etmektir. 8 tane AKP’li belediye ile 2 tane MHP’li belediyeyi diğer CHP’li belediye ile ayrım yapmaksızın hizmet ettik. Bütün mesele, seçim arifesinde bir atraksiyondur.  Takdir yetki merkezi hükümetin ama bunu değerlendirmek İzmirli hemşerilerimizin dedim. İzmirli hemşerilerimiz bunu değerlendirmek zorunda dedim. İzmirlilerin sınavından, onların kantarından üç defa geçtik. Onların güvenini kazandık. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ayrım yapanlar hem 7 Haziran’da hem de önümüzdeki süreçte İzmirlilerden gerekli cevabı mutlaka alacaklardır. 81 vilayetin 80 tanesini bana oy ver sana hizmet edeyim diye oy almak için baskı yapabilirsiniz. Ama Anadolu’nun en aydın kentinden, İzmir’den, cumhuriyetin demokrasinin laikliğin kalesinden böyle bir tehditle oy alamazsın, alamayacaksın. İzmirli üç seçimdir olduğu gibi bu seçimde de gerekli cevabı verecektir.”


 
KILIÇDAROĞLU’NA ÖNSEÇİM TEŞEKKÜRÜ, İZMİR’DEN ADAYLIK TEKLİFİ
Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na flaş bir çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu “Sizden bir talebim var. İzmir’den aday olmanızı, cumhuriyetin kalesinden aday olmanızı istiyorum. Sizi İzmir milletvekili olmaya davet ediyorum. Önseçim kararı aldığınız için CHP’yi çok memnun ettiniz, teşekkür ediyoruz. Demokrasiyi İzmir’de taçlandırmanızı istiyoruz. Genel Başkan’ımızı İzmir’den milletvekili yapmak için hepinizi çalışmaya davet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.
 
“ATATÜRK’E VE BAYRAĞA DİL UZATAN BİZİM DÜŞMANIZMIZDIR”
Bayraklı Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yaşadığımız dönemi bize yaşatanları kınıyorum. Türkiye bunlara layık değil. Türkiye bu yönetimlere layık değil. Yaşam gereği değişik ihtilaller gördüm. Ama bu dönemde gördüğüm çirkinlikleri ve cumhuriyete olan saldırıyı hiç görmedim. Bundan sonra Atatürk’e dil uzatan, bayrağa saygısızlık yapan bizim düşmanımızdır. Sivil toplum örgütlerine şu mesajı hep verdim. ‘Gecelerinizde bayrağımızı, sevgili Atatürk’ün resmini asmıyorsanız ben sizin gecelerinizi gelmem’ Kadın cinayetlerini, kadınlara yapılan zulmü bu dönemki kadar Türkiye hiç yaşamadı. Bayraklı’da ikinci dönem bu seçimleri nasıl aldı? Kuruluş dönemindeki sıkıntılara rağmen yapabildiklerimizle, halkımızın gönlüne girdik ama bunun altındaki temel kadınlara yönelik saygımız ve güvenimizdi. Bayraklı Belediyesi’nin dört başkan yardımcısının iki kadın, belediyenin 27 müdürlüğü var 18 kadın. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 6 diş hekimimiz var 5’i kadın. Dershanemizde 17 öğretmenin 12’si kadın. Seçimlerde yanımda kalpten çalışan 200 kadın vardı. Bayraklı’da evlere iki sefer girdi. Kadınına saygı göstermeyen, sahip çıkmayan, elinin değmediği hiçbir yerde başarı yoktur. Bayraklı’da ikinci dönem herkesin sürpriz olarak baktığı sonuç, bizim için normaldi” dedi.

BAŞBAKAN OLARAK KARŞILAMAK İSTİYORUM
“Genel Başkanım’dan bir ricam var” diyen Başkan Karabağ, “Genel Başkanımı 7 Haziran’dan sonra Başbakan olarak karşılamak istiyorum. İktidardaki bir partinin üyesi olmayı, belediye başkanı olmaya tercih ederim. Benim bakanlarım olsun. Bakanlarımın kapısını çalayım. Ben laik, cumhuriyetçi, Atatürkçü bir hükümetim olsun istiyorum.” Diye konuştu.

SENDİKALARA SESLENDİ
Sendikalara seslenen Başkan Karabağ, şunları söyledi: “Sendikalara bir mesajım var. CHP’li belediyelerin taşeronlarında örgütlenmeye çalışıyorlar. Saygı duyuyorum. Kanun müsaitse örgütlenebilirler. Peki siz taşeron yasasına, bu ilkel çalışma yasalarını düzene getiren iktidarı yıkmak için CHP Genel Başkanı’na ve ilçe belediye başkanlarına ne kadar destek veriyorsunu? Nerede bu sendikalar. Bu köle düzenini getiren iktidara karşı neden mücadele vermiyorsunu? Bunları buradan telin ediyorum. Biz işçiden, çalışandan, çiftçiden, köylüden yanayız. Yeter ki bizi iktidar yapın”

GENEL BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ
Başkan Karabağ, Bayraklı’da doğumdan, ölüme vatandaşlar yanında olduklarını belirterek, “Bu hükümetin yapamadığı her şeyi Bayraklı’da biz yapıyoruz. Kurulduğum gün dershane açtık. 700 çocuğumuza eğitim, 1400 çocuğumuza burs veriyoruz. Bu hükümetin aç bıraktığı ailelerin çocuklarına burs veriyoruz. 6 diş hekimimiz ücretsiz diş tedavisi yapıyorlar. Ambulans hizmetimiz var. Sağlık hizmetleri hükümetin işi değil m? Nerede bu devlet. Okullar. CHP’li belediyeler olmasa bu okullar dökülecek, yıkılacak. Okullara biz bakıyoruz. Okul müdürleri bize geliyor. Ama Milli Eğitim Bakanlığı nered? Bu ülkenin 13 milyon insanın açlık sınırında kaymakamlığa bağlı olan düzenin yıkılmasını istiyorum. Böyle bir düzen olmaz! Kaymakamlığa bağlı, fakirlik kaydı yaptırmış ve yardım alan Bayraklı’da 18 bin 900 aile var. Eşleriyle birlikte 40 bin kişi yapar. Bu hükümet bana oy vermek zorundasınız yoksa bu yardımları keserim diye şantajla oy alıyorlar. Bayraklı’da 40 bin sıfır önde başlıyorlar. Türkiye’de de böyle. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Gençlerimize, kadınlarımıza ve genel başkanımıza güveniyorum” dedi.


SALONU GEZDİ, MASA TENİSİ OYNADI
Kılıçdaroğlu, protokolle birlikte açılış kurdelesini kesti, ardından Bayraklı Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nu gezdi. CHP liderini burada Bayraklı Belediyesi sporcuları karşıladı. Kılıçdaroğlu, burada sporcularla sohbet edip fotoğraf çektirdi. CHP Genel Başkanı, bir ara Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la karşılıklı masa tenisi oynadı. Öte yandan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sını f öğrencisi Fıra Çakıroğlu’nun vefatı nedeniyle Onur Akın konseri iptal edildi. Başkan Karabağ Onur Akın konserinin 7 Mart’ta Smyrna Meydanı’nda düzenleneceğini açıkladı. 


SANATÇILARLA ZİRVE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmirli sanatçılarla buluştu. Toplantıya ses sanatçıları, klasik müzik sanatçıları, ozanlar, kültür ve sanat derneği, resim ve heykel atölyesi temsilcileri, müzik okulu sahipleri, reklamcılar, yayıncılar, yazarlar, sanat alanında kariyer yapmış bilim adamlarından oluşan 40 sanatçı katıldı. Toplantıda, milletvekilleri, Parti Meclisi Üyeleri, İzmirli belediye başkanları da hazır bulundu. Toplantı, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın açılış konuşmasının ardından basına kapatıldı. 

RESEPSİYONU CİNAYET NEDENİYLE İPTAL ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun akşam sanatçılarla yapacağı resepsiyon, Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.