Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan anket dokundurması

Kocaoğlu'ndan anket dokundurması

Büyükşehir Belediye Başkanı, Hakan Tartan’ın 1. tercih olarak göründüğü kamuoyu yoklaması için, “Bu şirket reklam yapmak istiyor” yorumunu yaptı

  • Ege Postası
  • 25.10.2012 - 11:57
İZMİR -İstanbul, Ankara ve İzmir’de ORC adlı kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ve İzmir’de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ilk sırada çıktığı anketin sonuçları, erken yerel seçim tartışmaları öncesi ilgi çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının anketle ilgili değerlendirmesinin ne olduğu yönündeki soruya “Hakan Tartan arkadaşımız son derece başarılı, eski bakan olmanın verdiği tecrübe ile güzel işler yapıyor. Sanırım halkın teveccühü bu noktada. Biz de seviniriz. Aramızda kıskançlık falan yok. Başarılarının artarak devamını dileriz arkadaşımızın” dedi.
Sonuçlar için yorum yapılmaz
Yapılan çalışmanın iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Doğru bir örnekleme yapılırsa anketler korkunç bir bilimdir. Hakan Bey’in birinci olduğu anket için söylemiyorum ama denek çok önemlidir. Bu anketi özel bir şirket yaptırmış. Hakan Bey ile alakası yok. Seçim arifesinde anket firmalarının da en çok iş yapacağı mevsime girdik. Belki bir reklam amacıyla yapıyordur” diye konuştu.

“Ben anketör görmedim”

Kocaoğlu, bugüne kadar İzmir’de dolaşırken hiç anketörle karşılaşmadığını belirterek, “Anketleri yaptıranlar gerçekten ne kendini ne vatandaşı aldatmayacak. Anketler yüzde 100’e yakın doğru sonuç verir. Ama ne kendini aldatacaksın ne de karşındakini! Zaten açıklamak doğru da değil. Bunu niye yapıyorsu? Zayıf olduğun yerleri ortaya koymak için mi yapıyorsu? Anket ‘Ben geliyorum’ diyerek yapılmaz. Bu anketi de Hakan Bey, Binali Bey ya da ben yaptırmadım” dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.