Dolar 34,2544
%0.09
Euro 37,5922
%0.31
Altın 2.873,650
%0.14
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan flaş açıklama: Plan kaosu nasıl çözülecek'

Kocaoğlu'ndan flaş açıklama: Plan kaosu nasıl çözülecek'

Bayraklı yeni kent merkezi ve Mavişehir’de mahkemeden gelen iptal kararları sonrasında şok yaşanırken, iki ayrı bölgede devam eden plan kaosuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi. Plan kaosu nasıl çözülecek'

  • Ege Postası
  • 04.12.2015 - 16:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yatırımcıya şok etkisi yaratan plan iptalleriyle ilgili soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki bölgede de yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, Mavişehir ve Bayraklı’daki Gökdelenler Bölgesi’nin plansız kalmayacağını dile getirdi. Kocoağlu, mahkeme kararları doğrultusunda plan revizyonuna gideceklerini ve Aralık ya da Ocak ayında sorunu çözeceklerini belirtti.
 
 
“ZOR BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR”
Mavişehir ve Bayraklı yeni kent merkezinde yargıdan üst üste gelen iptal kararları sonrasında devam eden yatırımlar ve ticari projelerin akıbeti merak konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Karşıyaka’da hem yargı kararı çıktı, hem devam eden birçok dava var. Durumu inceliyoruz. Yargı kararı henüz bize ulaşmadı. Zor bir süreç bizi bekliyor. Planlarda orası toplu konut alanı ve kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmişti. O karar bozuldu. Şu anda beş binlik ve binlik planları yürürlükte ama ona da dava açılmış durumda. Onların da akıbeti beli değil. Bir süreç yaşanacak. Ama yapılmış bir plan var. Bizim yaptığımız bir planlar oradaki durumu toparlıyordu. Süreç içerisinde neyin ne olacağı belli olacak” diye konuştu.
 
MEVCUT YATIRIMLAR VE GELECEKTEKİ PROJELER NE OLACAK'
Mavişehir’deki mevcut AVM ve rezidans yatırımlarının geleceği ile ilgili bir sıkıntı olmayacağını dile getiren Kocaoğlu yeni kent merkezinde yaşan plan karmaşasıyla ilgili de şöyle konuştu: “Bu yatırımlar başladığında mevcut planlar ve mevzuata göre işlem yapıldı. Mevzuata uygun ruhsat alınmış ve yapılmıştır. Bir problem olacağını sanmıyorum. Yeni Kent Merkezi’nde de benzer bir süreç yaşanıyor. Merhum Başkan Priştina döneminde beş bin dönümlük bir alanda plan çalışması yapıldı. Üçüncü İzmir olarak da adlandırılan Liman arkası-Salhane-Turhan bölgesi aslında İzmir için bir kaldıraç projesidir. Orada yatırımlar yapıldıkça kentimiz zenginleşiyor. Bu plan hayata geçinceye kadar tüm odalarımız, meslek kuruluşlarıyla,  iş alemiyle ve arsa sahipleri ile görüşerek uygun bir plan yapmaya çalıştık. Planda da birçok ihtiyaca göre revizelere gittik. Çeşitli plan notları ilave edildi. Burada tüm amacımız bu planların hayata geçmesi ve kentin kalkınmasıdır. Turizm ve hizmet sektöründe bu kentin sıçrama yapacağına inanıyoruz. Onun için çalışma üretiyoruz. Burada buna göre planlar yapıldı. Ve yargıya müracaat edildi.”
 
“YETKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE”
Planların iptal gerekçelerini değerlendiren ve iki ayrı bölgedeki mevcut durumla ilgili bilgiler veren Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Liman arkasında Tariş arazilerinin bulunduğu alanda turizm, ticaret ve kültür alanı vardı. Biz bu üçünü yatırımcıların da talebi ile 1/3 oranında konut ilavesi yapmıştık. Buna bir itiraz geldi. Bir de buradaki beş parselde, alanın yüzde beşi kültür ve kongre merkezi olacaktı. Toplam 20 bin metrekare ediyordu. Beş arsada beşer bin metrekare yerine tek bir kültür merkezi yapılması ve tek elden çalıştırılması önerilmişti. Bu bize de uygun geldi. Onu da değişiklik ile gerçekleştirmiştik. Aynı şahsa ait araziyle ilgili bir not ilave ettik. Bu da bozuldu.”
 
“EN GEÇ OCAK’TA ÇÖZÜLÜR”
Başkan Kocaoğlu bölgenin plansız kalmayacağını ve gerekli önlemleri alacaklarının altını çizerek, “Yetişirse Aralık ayı meclisine, yetişmediği takdirde ise Ocak aynı meclisine konuyu gündeme getireceğiz. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu sabah bir toplantı yaptık. Bizim niyetimiz belli, yaptığımız iş belli. Önemli olan oradaki yatırımların durmaması. Ve vatandaşın önünün açılması. Uzlaşı ile çözülecek konular zaten kenti uzlaşı ile katılımcı bir anlayış ile yönetmeye çalışıyoruz. Aynı çerçevede bu sorunu da çözeceğiz. Konut bölgesi ilanıyla ilgili plan kararı mahkemece durduruldu. Şu anda yargı süreci devam ediyor. Yargı sürecinde plansız alan olursa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde. Zaten biz bir plan yapmıştık. Orada bizim yaptığımız bir plan var. Aynısını yürürlüğe sokarız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.