Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan seferberlik çağrısı: Bergama'ya İZBAN için destek istedi

Kocaoğlu'ndan seferberlik çağrısı: Bergama'ya İZBAN için destek istedi

Yapım çalışmaları devam eden İZBAN Torbalı hattı Tepeköy Altgeçidi’nin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli tartışmalara yol açan Bergama İZBAN hattı için kritik bir çağrıda bulundu. Kocaoğlu, Bergama’yı İZBAN ile buluşturacak raylı sistem projesinin yeniden bakanlığın yatırım programına alınması için 1 Kasım’dan sonra tüm siyasileri ve İzmir’i mücadele etmeye çağırdı. Başkan Kocaoğlu, Bergama'ya İZBAN için destek istedi

  • Ege Postası
  • 21.10.2015 - 11:54
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Torbalı’da gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Torbalı Belediye  Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.   
 
TORBALI HATTI 1-2 AYA TAMAMLANACAK
Torbalı ilçesine yaptıkları yatırımları ve kent genelinde hayata geçirdikleri ulaşım projeleri özetleyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerleşmiş kentlerde altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek, yapım sürecinde vatandaşlarımızı rahatsız ediyor., sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Türkiye’nin en büyük toplu ulaşım projesi TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen İZBAN projesidir. Torbalı yatırımlarının tamamı bitti. Sadece ve sadece TCDD’nin uhdesinde olan sinyalizasyon çalışmaları kaldı. Onlar da TCDD Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelere göre bir iki ay içerisinde tamamlanacak” diyerek Torbalı’ya İZBAN mükdesi bekleyen ilçe halkına önemli mesajlar verdi.
 

BERGAMA’YA İZBAN İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPTI
Geçtiğimiz yıl tartışmalara yol açan Bergama İZBAN hattının bakanlığın yatırım programından çıkarılmasını da değerlendiren ve İzmir milletvekillerine çağrı yapan Başkan Kocaoğlu, “Bu hat üzerinde bizi gerçekten üzen Bergama hattının tüm projeleri, planları tamamlandı. Kamulaştırma çalışmaları başlayacaktı. Çandarlı’da kesilmesi kararı alındı ve yatırım programından çıkartıldı. Hepimize düşen görev, 1 Kasım seçimlerinden sonra TCDD’nin yatırım bütçesine Bergama’yı da mutlaka alıp, bir an evvel inşaatına başlamamızdır. Bergama’dan binen vatandaşımız İZBAN ile Selçuk’a ulaşacak. İzmir’in kalkınmasında ve turizm gelirlerinin artmasında önemli rol oynayacak” şeklinde konuştu.
 

“TCDD İLE KADER BİRLİĞİ YAPTIK”
Göreve geldiğinde 11 kilometre raylı sistem devraldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu raylı sistemde 70-80 bin yolcu taşındığını belirterek, “Trafik 11 senedir aynı. Raylı sistemi 100 kilometreye, taşınan insan sayısını da 650 bine çıkardık. Tire ve Ödemiş’te TCDD hattı var. Önümüzdeki süreçte TCDD ile görüşüp, mutabakata varacağız. Buranın gerekli altyapı iyileştirmesinin yapılması ve İzmir’in demir ağlarla örülmesi gerekmektedir. TCDD ile Türkiye’ye örnek olan bir ortaklığımız var. İZBAN bizim ortaklığımız olmadan günde 3 bin yolcu taşıyordu. Bu ortaklıktan sonra 300 bin yolcu taşıyor, yani 100 kat arttı. Bunun projesi şöyle, bunu yapan o, bunun parasını o verdi… Bunların hepsi laf-ı güzaftır... Biz kader birliği yaptık... Önemli olan bu ülkeye ve bu kente yakışan bu projelerin gerçekleştirilmesi, hem de vatandaşlara bu hizmetin sunulmasıdır. Siyasetin bir zayıf damarı var. Seçim arifelerinde birbirlerine pas atmak, laf söylemek bir olaymış gibi görülüyor. Ben bunu bugüne kadar yapmadım, 3,5 sene daha yapamayacağım. Çalışacağız, hizmet edeceğiz, halkımıza layık olacağız. Bizim görevimiz budur” dedi.  
 


“HER ŞEYİN İLACI BARIŞI SAVUNMAK”
Konuşmasının sonunda barış çağrısı yapan ve son dönemde gerçekleşen terör olaylarını kınayan Kocaoğlu şunları dile getirdi: “Uzun süredir her konuşmamı birlik beraberlik dayanışma çağrısı ile bitiriyorum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Terörün tekrar ayağa kalkması, toplu katliamların olması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını derinden yaraladı, bizleri de derinden yaraladı. Bunun ilacı birlik beraberliğimizdir. Bunun ilacı birbirimize sahip çıkmak, barışı savunmaktır. Bunun ilacı sen şuralısın, sen şu mezheptensin diyerek ayrım yapmamaktır. İnancı, etnik kökeni ne olursa olsun, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız eşittir. Bizim hakkımız kadar, bizim canımız, bizim malımız kadar, herkesin canını ve malını korumak zorundayız.”
 
HALK İSTEDİ, PROJE DEĞİŞTİ
Torbalı’yı ikiye bölen İZBAN hattı güzergahında araç geçişi sağlayacak proje altyapı deplaseleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak. İlçe halkının talepleri doğrultusunda proje değişikliğine gidilen Tepeköy Taşıt Altgeçidi’nin Mayıs 2016’da tamamlanması planlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.