Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan 'süreç' sitemi!

Kocaoğlu'ndan 'süreç' sitemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı 2’inci meclis oturumu öncesinde partisinin basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, seçime dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. CHP’li meclis üyelerine seslenen Kocaoğlu, yaptığı konuşmada yerel seçim hedeflerini en az yüzde 65 olarak açıklayarak, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde sürecin uzadığını belirterek şok bir çıkışın altına imza attı.

  • Ege Postası
  • 15.01.2014 - 21:01
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlenen CHP grup toplantısında partilere seslenerek, 2014 Mart seçimlerine dair önemli tespitlerde bulundu. Seçim stratejileri ve aday belirleme sürecinin masaya yatırıldığı basına kapalı grup toplantısında, Kocaoğlu, parti olarak en az yüzde 65 oy almayı hedeflediklerini dile getirdi.

OPERASYONLARIN SEÇİME ETKİSİNİ MASAYA YATIRDI

Uzun süren aranın ardından belediye meclis oturumu öncesinde gerçekleştirilen partisinin grup toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim için iddialı konuştu. CHP’li meclis üyelerine moral ve motivasyon verici bir konuşma yaptığı öğrenilen Aziz Kocaoğlu, İstanbul kaynaklı 17 Aralık operasyonları sonrasında ülke çapında tablonun da değiştiğini dile getirdi. Ulusal çapta yankı bulan gelişmelerin İzmir’i ve yerel seçim sürecini büyük oranda etkilediğini söyleyen Kocaoğlu, İzmir’de alınacak olan sonucun Türkiye genelini de etkileyeceğini ve seçimlerde belirleyici bir rol oynayacağını belirtti. CHP’lilere “Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım” çağrısında bulunduğu da öğrenilen Kocoağlu, AK Parti’li rakibi Binali Yıldırım’a da yüklenmeden edemedi. Son dönemde sıkça dile getirdiği, “İzmir için ne yaptın'” söylemini tekrarlayan Kocaoğlu, “Yıldırım her yerde Türkiye’de ne yaptığını anlatıyor ama İzmir’de yaptıkları bir şey olmadığından, çıkıp da bir şey söyleyemiyor. Ekip olarak çalışmamız ve birbirimize iyi kenetlenmemiz lazım. Bu gerçeği halk ile paylaşmamız, yapılan yatırımları, hayata geçirilen projeleri iyi anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

“SÜREÇ UZADI, ADAYLAR AÇIKLANMALI”

İzmir hedeflerinin en az yüzde 65 oy alarak, 30 ilçenin tamamını kazanmak olduğunun da altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocağlu, “Biz bu seçimi açık ara kazanacağız. 30 ilçenin tamamında kayıpsız başarıya ulaşırız” diyerek iddialı konuştu. Kocaoğlu’nun toplantıya damga vuran esas sözlerinin ise aday belirleme sürecine dair yaptığı konuşma olduğu öğrenilirken, sekiz ilçede yapılması öngörülen eğilim yoklaması ile ilgili yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi. Sürecin uzamasından ötürü kendisinin de rahatsızlık duyduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu’nun “İlçe belediye başkan adaylarının bir an önce belirlenmesi gerekiyor. Adaylar artık açıklanmalı. Süreç uzadı ve bundan rahatsızım” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.