Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan teröre kınama ve barış çağrısı

Kocaoğlu'ndan teröre kınama ve barış çağrısı

Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde artan terör olaylarını kınayarak barış çağrısı yaptı. İzmir’de inanç özgürlüğü için yapılan çalışmaları özetleyen Kocaoğlu, “4,5 milyon hemşerimize hizmette adil davranıyoruz. Ayrım yapmadık, yapmayacağız” dedi. Kocaoğlu'ndan Gültepe'de teröre kınama ve barış çağrısı

  • Ege Postası
  • 14.01.2016 - 15:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin açılışını yaptı. Törende ülke gündemi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu, “Bu merkezin  ülkenin birliği, düzeni, gelişmesi,   sevginin,  hoşgörünün öne çıkması,   ülkenin barışında harç olması için kullanılacağına inanıyorum” dedi.
 
Narlıdere, Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk’ta hizmete açtığı kültür merkezleri ile Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’ni de tamamlayarak hizmete aldı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek odalarının temsilcileri, Alevi Bektaşi derneklerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

 
İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Törende söz alarak Konaklılara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Çok sıkıntılı, problemli bir süreçten geçen ülkemizde bizler çalışmamızı, demokrasi ve özgürlük arayışlarımızı, başta inanç özgürlüğü olmak üzere, sürdürmek için yerel yönetimler olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Cemevlerine de camiler kadar, kiliseler, havralar kadar ihtiyaç var. Bazı köylerimizde cami ve cemevi yok. Biz bir formül ürettik. 200 kişinin ibadet yapabileceği cemevleri ve camileri prefabrik olarak yapıyoruz. Bunu zamanı kazanmak ve bürokratik engeli aşmak için gerçekleştiriyoruz. Diğer uygulamaların en az bir iki sene alacağının farkındayız” dedi.
 
“BU BİR İNSANLIK DRAMI!”
Sıkça tartışılan mülteci sorununa da dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, “Bizi sürekli yurt dışından heyetler ziyaret ediyor. Mülteci konusunda ne yapacaksınız diye soruyorlar. Suriyeli 2,5 milyon mülteci var. Bir de terörden dolayı bölgeden kaçan ve Türkiye’nin büyük kentlerindeki akrabalarının yanına sığınan insanlarımız var. Bölgemizde çok büyük bir göç hareketi var. Sürekli Suriyelileri konuşuyoruz ama içimizde insanlar canları pahasına bir yaşam yolculuğuna çıkıyor. Ve son durak olarak Avrupa’nın gelişmiş ülkelerini görüyorlar. Ekonomik ve inanç özgürlüğü gibi gerekçelerle batıyı tercih ediyorlar. Hiç doğuya giden var m? Türkiye mülteci trafiğinin çıkış noktası. Bu bir insanlık dramı. İnsanlar canı pahasına bir umut yolculuğuna çıkıyorlar. Her şeyi kontrol disipline alabilirsiniz. Ama ölümü göze almış insanı hiçbir kuvvet durduramaz” diye konuştu.


 
TERÖRÜ KINADI
Son günlerde artan terör olaylarına değinen ve sağduyu çağrısı yapan Kocaoğlu, yaşananların sorumlularını kınayarak, “Ülkemizde terör yükseliyor. Terörü destekleyenlerin hepsini, hangi örgüt olursa olsun,  şiddetle lanetliyoruz. İnsanın insanı katletmesi kadar insanlık dışı bir şey olamaz. Ama biz bu bataklıktan, terör belasından, etrafımızdaki çirkin hesaplardan kurtulmamız gerekiyor. Güçlü olmamız diri olmamız gerekiyor. Birlik beraberlik olmamız gerekiyor. Güçlü ülkelerin ve popülist davranan siyasetçilerin bu ülkeye barış getirebileceğine inanmıyorum. Barışı, kardeşi, dostluğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi birden getirecektir. Aramızdaki farklılıkları bırakıp ana hedefte birleşmemiz gerekir. Hepimizi ilgilendiren bir terör belası, bir Ortadoğu bataklığı var. Önce bu beladan kurtulmamız, ülkeye barış getirmemiz gerekiyor” dedi.
 
“AYRIM YAPMADIK, YAPMAYACAĞIZ”
Kocaoğlu sözlerinin devamında belediye olarak herkese eşit nazarda baktıklarının altını çizdi ve şunları kaydetti: “Bizim tavrımıza, yaptığımız duruşa bakınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrım yapmıyor. Vatandaşa hizmette siyasi karar vermiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi adil davranıyor. Hiçbir vatandaşını ötekileştirmek için, aralarına nifak sokmak için uğraşmıyoruz. Sendensin bendensin dememek için her türlü önlemi alıyor. İzmir’de yaşayan 4,5 milyon hemşerimizin herhangi birisi projelerimizi eleştirebilir, eksiklerimizi söyleyebilir. Ama hiçbir hemşerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrım yapıyor diyemez. Ayrım yapmıyoruz, yapmayacağız. Biz 4,5 milyon insanımızın tek büyükşehir belediye başkanıyız ve gereğini yapmak durumundayız.”


 
PEKDAŞ’TAN ÖZGÜRLÜK VE DEOKRASİ VURGUSU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilçeye sağladığı katkılardan ötürü teşekkürlerini sunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP’li belediyelerin cemevleri ile ilgili düzenlemenin altına imza atan ilk parti olduğunun altını çizdi. Pekdaş, “Daha çok kenetlenerek, özgürlük ve demokrasi sesimizi yükseltmek zorundayız. Her gün canlarımızı kaybediyoruz. Buna inat barış umudumuzu yükseltmek zorundayız” diye konuştu.


 
ALEVİLERDEN BARIŞ ÇAĞRISI
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, barış çağrısı yaparak ülkede akan kanın durmasını istedi ve şöyle devam etti: “Barış için ülke genelinde açlık grevine başladık. Elimize silah alıp dağa çıkacak değiliz. Biz “Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin dediğimizde bu çocuklar kim'” diyorlar. Ülkede kutuplaşma aldı başını gidiyor. Biz her türlü teröre ve şiddete karşıyız. Bu bir insanlık görevidir, vicdani görevdir. Bu ülke bizim. Gidecek başka bir yer yok. Adalet, hukuk, barış, özgürlük herkese lazım. Artık evde oturacak zamanımız yok. Bu iş siyasilere bırakılamayacak bir süreç. Umarız bu ülkede herkesin anayasası olabilecek bir düzenleme yapılır.”

SIRADA ALİAĞA VAR
Merkez, 1 milyon 836 bin TL mal oldu.  Gültepe 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait bin 412 metrekarelik alanda inşa edilen merkez, sosyal tesis ve idare olmak üzere 2 bloktan oluşuyor ve bu bloklar tüp geçit ile birleşiyor. Merkezde, morg, gasilhane, bodrum katında 10 araçlık otopark bulunuyor.  Zemin ve 1. kattan oluşan merkezde bir toplantı salonu ile eğitim odası ve kütüphane kuruldu. Girişlerin 2579/1 Sokak’tan yapılacağı merkezde ayrıca bir iç bahçe oluşturuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’ya da bir kültür merkezi kurmak için proje çalışmalarını tamamladı. Bu merkez için de kısa süre sonra yapım ihalesine çıkılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.