Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocasakal eylemci avukatları ikna edemedi

Kocasakal eylemci avukatları ikna edemedi

İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatların gözaltına alınmasının ardından adliyeye gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'yla görüştü. Adliye içinde bekleyen yaklaşık 200 avukata...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 17:48
İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatların gözaltına alınmasının ardından adliyeye gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'yla görüştü. Adliye içinde bekleyen yaklaşık 200 avukata gözaltına alınanların serbest bırakılacağı yönünde açıklama yapıldığını belirten Kocasakal, avukatlara baro odasında bekleyeme çağırdı. Ancak Kocasakal’ı dinlemeyen avukatlar adliyenin ana avlusunda beklemeye devam ediyor.

Başsavcı ve yardımcıları ile görüştüğünü belirten Kocasakal, “Gerekli şeyleri kendilerine ilettik. Zannediyorum, büyük olasılıkla arkadaşlarımız bırakılacaklar. O yüzden gerekli sonuç alınıyor. Bu süreçte yapılan tüm hareketler bize ulaştırıldı. Bunların gereği her şekilde yapılacaktır. Bundan sonra baro gereken tavrı bugün olduğu gibi gösterecektir. Ondan kimsenin kuşkusu olmasın. Şimdi arkadaşlarımızın bir şekilde serbest bırakılmasını temin etmek gerekiyor. Gerekli temaslar yapıldı. Temaslar olumludur. O yüzden sizden ricam, o zamana kadar bizim baro odamızda bekleyin.” dedi.

Bunun üzerine bazı avukatlar Kocasakal’a tepki gösterdi. Avukatlar, “Kesin serbest bırakılana kadar biz avluda bekleyeceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan bazı avukatlar, adliye koridorlarında kendilerinin görüntüsünü çeken şahıslara polis oldukları gerekçesiyle tepki gösterdi. Zaman zaman grubun kendi arasında da gerginlik yaşandı. Avukatların adliyedeki bekleyişi sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.