Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koçdemir: Dünya Hz. Muhammed’e ve mesajına muhtaç durumda

Koçdemir: Dünya Hz. Muhammed’e ve mesajına muhtaç durumda

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, “Hakikaten dünya, Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği zamandakinden daha ağır, en az onun kadar onun mesajına ve ona muhtaç vaziyettedir.” diye konuştu. Koçdemir, Peygamber Efendimiz’in çizdiği yola...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:17
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, “Hakikaten dünya, Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği zamandakinden daha ağır, en az onun kadar onun mesajına ve ona muhtaç vaziyettedir.” diye konuştu. Koçdemir, Peygamber Efendimiz’in çizdiği yola bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu söyledi.

Vali Kadir Koçdemir, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Niyazi Ersoy başkanlığındaki Kutlu Doğum Düzenleme Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi. Vali Dr. Koçdemir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende Koçdemir’in yanı sıra Milletvekili Salih Koca, şehir protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını İl Müftüsü Niyazi Ersoy yaptı. Bu sene haftanın teması olarak belirlenen ‘Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu sunumun ardından, din görevlisi Fatih Erdem’in Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Törende İl Müftülüğü'nün düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece girenlere ödülleri takdim edildi. Birinci gelen öğrenciler ödüllerini Vali Dr. Koçdemir’den alırken, ikincilere ödülleri Milletvekili Koca tarafından verildi. Üçüncü gelenlere İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, mansiyon almaya hak kazananlara ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı ödül verdi.

Koçdemir burada yaptığı konuşmada sinevizyon sunumuna atıfta bulunarak, “Hakikaten dünya, Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği zamandakinden daha ağır, en az onun kadar onun mesajına ve ona muhtaç vaziyettedir.” dedi. Koçdemir, Eskişehir'de düzenlenecek olan etkinliklerin gönüllere hitap edeceğini ifade etti. Kadir Koçdemir şöyle dedi: "Başarının maddi alanda elde edilenlerle ölçüldüğü bir zamanda insan haysiyetinin, insan onurunun hatırlatılması, onun yeryüzünde Allah’ın halifesi olmaya namzet tek varlık olduğunun hatırlatılması büyük önem arz etmektedir. Biz bu sene Kutlu Doğum Haftasını Eskişehir’de mümkün olduğu kadar çok gönüle, mümkün olduğu kadar çok dimağa ulaştırma gayreti içindeyiz.”

Kutlu Doğum Haftası açılış töreni, gül gününün başlatılması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.