Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koçer sessizliği bozdu!

Koçer sessizliği bozdu!

Çiğli’de belediye başkan aday adaylığı dosyasını sessiz sedasız teslim eden, yapılan anketlerde ismi ilk sırada çıkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmak istediği isimler arasında dillendirilen Ali Rıza Koçer sessizliğini Ege Postası’na bozdu.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 16:07
 EGE POSTASI - Çiğli’de CHP İlçe Başkanı olarak 14 yıl görev yapan, bu sürede 4 Genel Seçim, 2 Referandum ve 2 Yerel Seçim yürüten Koçer, 2014’te Çiğli belediye başkanlığı makamına oturmak için yola çıktı. Sessiz sedasız başvuru dosyasını teslim eden Koçer, sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İsmi Çiğli’de yapılan anketlerde ön sıralarda çıkan Koçer, parti kulislerinde Kocaoğlu’nun 2014 sonrası beraber çalışmak istediği isimler arasında geçiyor.

14 yıl oturduğu ilçe başkanlığı koltuğunu aday olduğu son ilçe kongresinde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın desteklediği Nihat Gültekin’e kaptıran Koçer’le aday adaylığı sürecini ve Çiğli’yi konuştuk.
“Çiğli’yi Çiğlililer yönetmeli” sloganıyla yola çıkan Koçer, sorulara içtenlikle cevap verirken, Çiğli için iddiasını da ortaya koydu. Koçer aday gösterilmesi halinde hedefinin yüzde 60 olduğunu söylerken, 2015'te ise Çiğli’de yüzde 70’i bulabileceklerini söyledi.

Aday olma fikri ne zaman oluştu ve neden'
Çok onurlu bir görev yaptım. 14 sene ilçe başkanlığı belki bir çok kimseye nasip olmaz bana oldu çok güzel süreçti hem kendim adına hem partim adına hem Çiğli adına… Çok güzel şeyler yaşadım çok başarılar elde ettik ilçe başkanlığı çok zor bir süreç olmasına rağmen çok zor koşulları güzel neticelere çevirdik.Başarıları hep birlikte elde ettik şimdi o başarılar taçlandıralım dedik.Çiğli’ye belediye başkanı olarak hizmet etme fikri 2004 yılında oluştu bende…Çiğli halkına sosyal demokrat anlayışını, sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu göstermek istiyorum.Emin olun bütün amacım bu… Tek düşüncem 40 yıldır yaşadığım Çiğli’ye hizmet etmek.14 yıllık ilçe başkanlığı dönemimde önemli tecrübelerim oldu. Bu tecrübelerimi belediye başkanı olarak Çiğlililere hizmet olarak dönüştürmek istiyorum.


Çiğli’de 20’ye yakın başkan aday adayı var. Bunu neye bağlıyorsunuz'
Farklı farklı nedenler olabilir tabi… Çiğli’de CHP güçlü yani biz belediye başkanı olursak düşüncelerimizi hizmetimizi orada daha rahat hayata geçirebiliriz diye düşünmüş olabilirler.Yanlış niyetleri olan biri yok. Herkes hizmet etmek için aday adayı… 

40 yıldır Çiğli’de yaşıyorsunuz. 14 yıl boyunca ilçe başkanı olarak karış karış gezdiniz. 14 yıl önceki Çiğli ile bugünkü Çiğli aynı m? Yoksa değişti mi'

O günlerde ki Çiğli ile bugün ki Çiğli arasında çok büyük bir fark var ama istediğiniz noktada mısınız diye sorarsan değil… Karşıyaka, Menemen 90 yıllık geçmişi varken bizim daha 20 yıllık geçmişimiz var. Dez avantajlarından bir tanesi bu geç ilçe oluşudur. Mahalleyken ilçe oluşumuz bir çok şeyin önünü tıkadı… Mesela belediyenin gayrimenkul yeri kalmamış park yapabileceği geniş bir alanı bulamıyorsun.Çok dar imkanlara rağmen bütün belediye başkanları çaba sarf etmiş her belediye başkanının amacı iyi hizmet etmek iyi anılmak . Herkes kendince bir şeyler çabalamış ama yeterli olmamış keşke yeterli olsaymış bizimde amacımız inşallah yeterli olmak. Yani Çiğli’yi daha güzel bir yere getiririz halk ile birlikte parti ve örgütle birlikte bunu bir yere taşırız.

Sizi diğer aday adaylarından ayıran en önemli fark ne'
Emek derim. Bir çok arkadaşım benden daha birikimli bilgili olabilir belki daha üstün yetenekleri olabilir ama beni bütün arkadaşlarımızdan özelleştiren emeğim.  1997 de yönetime girdim. 98 ‘de ilçe başkanı oldum. 98-2012 yılları arasında 1 yıl hariç aralıksız ilçe başkanlığı yaptım emek harcadık gece gündüz çalıştık.Sosyal demokrat bir partide emek alın teri önemli bir şey… Beni diğer aday adayı arkadaşlarımdan ayıran en büyük fark emeğim…

İlçe başkanı olarak 14 yıl önemli bir referans… Neler yapıldı bu dönemde CHP adına'
Benim anketim zaten bu 14 yıl… Ben ve arkadaşlarım hakkında Çiğli’de 14 yıldır anket yapılıyor zaten . Bizim anketlerimiz seçim sonuçlarımız… Bir siyasetçinin bir ilçe başkanının başarısı ve başarısızlığı karnesi seçim sonuçlarıdır . Başarılı seçim sonuçları öyle kolay elde edilmiyor.Yerinde oturmakla da olmuyor. Halka ilişki diyalog halkın ilkeleri partinin ilkeleri ideolojisi anlatmaktan geçer bunun için bizim en büyük referansımız seçim sonuçları ve Çiğlililer….1999 genel seçimlerinde Türkiye’de DSP rüzgarı esiyordu. CHP yüzde 10’luk seçim barajının altında kalırken ilçe başkanlığı görevini yaptığım Çiğli’de CHP ülke geneli ve İzmir’de alınan oyun iki katını aldı. Aynı tarihte yapılan yerel seçimleri ise kazandık. 2002-2007 ve 2011 genel seçimlerinde CHP’nin oylarını onar puan arttırarak gittik. 2007 ve 2010 referandumlarında yüzde 50’niin üstünde oy aldık. Gurur duyduğum diğer konuda ilçe binamız…Çağdaş modern teknik anlamda donatılmış bir ilçe binası 400 metrekare çatı katını kullanırsan 600 metrekare bir binayı kazandırdık partimize….


Aday gösterilirseniz oy oranıyla ilgili bir iddianız var mı'

İlçe başkanıyken %70 telaffuz ettik galiba 2007 seçimleriydi ben ilçede konuşma yaparken partililere %70 hedefim dediğimde arkadaşlarımız olur mu ya dedi. Aklımda partinin mutlaka günün birinde Çiğli’de %70 yakalaması var.Kendimi hep buna hazırladım ve %70 çıtayı hep hedef seçtim bunu CHP Narlıdere’de bir çok ilçede yakaladı burada da yakalarız. Önümüzdeki seçimlerde hedefi %60 koyduk. %51’i yüzde 60 yapmak… 2015’teki hedefimiz de %70 olur.

Belediye başkanı olursanız öncelikle hangi çalışmaları yapacaksınız'
Önceliğim ilçe başkalığı görevimi yürütürken yaptığım gibi belediye başkanını halkla buluşturmak yani en büyük özlemim o vatandaşı oy verdiği seçtiği bir belediye başkanının kendisiyle eş değer olduğu aynı olduğu ona hizmet için orada olduğunu vatandaşta hissettirmek. Vatandaşa dokunan makam kapısı açık olan vatandaşla kucaklaşmayı bilen vatandaşla iç içe olabilen vatandaşın bir sorunu olduğunda hemen çözebilen bir belediye başkanı olacağım. Başkan ve halkın bütünleştiği anlaştığı bir yapı da her şey çözülür bir çok şey çözülür yani vatandaşla belediye başkanı belediye meclis üyesi parti kol kola girdiğinde çözülmeyecek bir şey yok ben buna inanıyorum .Önceliklerimden biri ilçeye Çiğlilerin aileleriyle gelip oturabildiği meydan ve cafeler kazandırmak olacak.Ailelere ücretsiz kreş imkanı sunmak istiyorum.Kadın Sığınma evi kurmak istiyorum.Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylatıracak güzel düşüncelerim var.


İlçe başkanı olduğunuz dönemde hep Çiğli dayanışmasından bahsedilir...
14 yıllık süreç içerisinde biz burada hiç bir siyasi partiyle kavga etmedik. Yani benim anlayışımda siyasi rakibim kim olursa olsun kavga etmek doğru değil.Fikir olarak mücadele ederim fikir olarak tartışırım konuşurum ama o yine benim dostumdur hemşerimdir arkadaşımdır. Bizim burada ne MHP ile ne AKP ile ne BDP ile hiç kimseyle bir sorunumuz yok biz dostuz arkadaşız Çiğli’yi böyle bir yapıya getirdik Sağ olsun o partileriin yöneticileri de aynı fikirdeydi dolayısıyla bizim böyle bir kaynaşmamız ve yakınlaşmamız oldu. Bir örnek vereyim mesela 2007 seçimlerinde AKP’nin İlçe Başkanı İlyas Eroğlu bana şunu söyledi; “başkanım bizim parti olarak Çiğli’de aday çıkarma şansımız yok örgüt olarak parti olarak çıkarma şansımız yok ama CHP’de senin öyle bir şansın var yani CHP isterse seni milletvekili gösterebilir sen al benim telefonumu genel başkanını ara kime söylüyorsan söyle kardeşim seni millet vekili adayı göstersinler biz geleceğiz CHP’ye oy vereceğiz‘’Bu Çiğli dayanışması işte parti farkı göz etmeksizin Çiğli dayanışması Çiğli kaynaşması Çiğli bilincini Çiğli kültürü…

Çiğli’de son zamanlarda parti ilçe başkanları birbirlerini daha sert bir şekilde eleştirebiliyor. Ayrıca AK Parti ilçe binası Gezi olaylarında saldırıya uğradı.
Çok kınıyorum çok yanlış bir şey ilişkilerimiz ayrışmaya gidiyor benim dönemimde olmadı çünkü biz yöneticiler deolojik olarak tartışırız konuşuruz alanda kahvede birbirimizi eleştiririz ama yan yana geliriz.Hedefim ne dedim yüzde 70…Bu oyu bütün partilerden alacağız.Çiğli dayanışması kaynaşması bilinci olacak.

Zaman zaman 2009 sürecinde ilçe başkanı değilken CHP için çalışmadığınız gündeme getiriliyor…
Doğru bir eleştiri değil çok üzüldüm onu söyleyen arkadaşlarımız bunun böyle olmadığını  biliyorlar ama bir karalama var bugüne kadar  aday adayı olup gösterilemediğim  zamanlarda asla partime sırt çevirmedim 2004’te ben ilçe başkanıydım. Genel Merkez’den Önder Bey(Sav) aradı.’Adayımız sensin istifa et’ dedi. İstifa ettim. Rahmetli Ensari Bulut gösterildi aday… Ben seçimlerde Ensari Bey’le kol kola girdim mikrofonu aldım sokak sokak dolaştırdım . Dönemin İl başkanı Alaattin Bey (Yüksel) şahittir. 2009'da beni yine göstermediler yine Ensari Beyi gösterdiler ama biz tekrar kol kola çalıştık.2009’da Büyükşehir’in açtığı büronun başındaydım yine CHP bayrakları ile CHP çalışması yapıyordum.En çok üzüldüğüm nokta o dönemde AK Parti’ye başka partiye çalıştınız demeleriydi beni çok incitti. Bir taraftan Büyükşehir’in broşürlerini dağıtırken bir taraftan da Ensari Bulut’un broşürlerini dağıtıyorduk. Gelen tepkileri seçim bürosunda yumuşatıyorduk. ‘Koçer al mikrofonu dolaş’dediler tamam dolaşayım da benden önce yöneticiler var, ilçe başkanı var ilçe yöneticisi var belediye başkanı var meclis üyeleri var. Çok çalıştım ama bu emeğe karşı en çok üzüldüğüm ‘DSP ve başka partiye çalıştın’ demeleri… Bu eleştiriyi doğru bulmuyorum bu eleştiriyi yapan arkadaşlarımızın bir kez daha düşünmesini istiyorum.

Son günlerde parti kulislerinde Aziz Kocaoğlu’nun genel merkeze çalışmak istediği isimlere yönelik bir liste verdiği konuşuluyor. Bu listede sizinden isminiz varmış…

Tabi benim bu olaydan haberim yok böyle bir liste verdiyse benim ismimi verdiyse bundan gurur ve onur duyarım Aziz beyle çalışmak bir onurdur. Ama benim böyle bir liste olduğundan haberim yok zaten CHP vicdanı olan herkes bunu söyler. Çiğli de Koçer akla gelir yani bu çok normal bir şeydir .

Sahada nasıl bir aday adayı Koçer var. Neler yapıyorsunuz'

Aday adaylarını karalayarak belediye başkanını eleştirerek bir takım eleştirilerde bulunarak siyaset yapıp kendini bir yere taşıma anlayışını ortaya koyan CHP’li olamaz.Ben 14 yıldır ne yaptıysam onu yapıyorum vatandaşla görüşüyoruz partililerle görüşüyoruz alandayız kahvedeyiz yoldayız bir taahhütnamemiz 20 maddelik. 40 bin kişiye ulaştırdık.

Taahhütnamede 9. madde ‘başkanlık makam odasının kapısını sökeceğim’ çok iddialı….

o kapı başkanla halk arasındaki bir duvardır. Kapının anlamı yok. Bir şey daha söylüyorum vatandaşa diyorum ki korumayla dolaşmayacağım Ben belediye başkanı olduğumda koruma ile sizin yanınıza geliyorsam benim belediye başkanlığım o anda bitmiştir. Belediye başkanı oy aldığı vatandaşın yanına korumayla gidiyorsa olmaz. Benim hayatımda bir tek cep telefonu numaram oldu bunun dışında bir başka hattım filan olmadı Hep aynı numara 24 saat herkes ulaşabilir bu eğer belediye başkanlığı nasip olursa yine böyle olacak.

Kamuoyuna çeşitli anketler gündeme geliyor. İzmir konusunda ciddi çalışmalar yapan bir anket firmasında Çiğli’de yüzde 29'la birinci sırada çıktınız. Şaşırttı mı sonuç sizi'
Şaşırmadım biraz burkuldum çok düşük çıktı 29… Tabi anketin nasıl yapıldığı ve sorununda nasıl sorulduğu da çok önemli… daha yüksek bekliyordum.Genel bir soruda o oran çıkmış.CHP’nin adayları içerisinde kim olmasını istiyorsunuz diye sorarsanız daha yüksek çıkar ben şuna inanıyorum hakla güveniyorum Çiğli halkına da güveniyorum yani beni bu noktaya halk taşıdı. Çiğli halkı taşıdı bunu ben hem ilçe başkanımıza hem il başkanımıza hem partideki yetkililerimize hem milletvekillerine herkese söyledim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.