Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kokulu kırtasiye malzemeleri çocukları olumsuz etkiliyor

Kokulu kırtasiye malzemeleri çocukları olumsuz etkiliyor

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, aileleri çocuklarına kırtasiye malzemesi alırken kokulu olanları tercih etmemesi konusunda uyardı. Polis, kokulu kırtasiye malzemelerinin çocukları zihinsel açıdan olumsuz etkilediğini duyurdu.     İl...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 13:51
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, aileleri çocuklarına kırtasiye malzemesi alırken kokulu olanları tercih etmemesi konusunda uyardı. Polis, kokulu kırtasiye malzemelerinin çocukları zihinsel açıdan olumsuz etkilediğini duyurdu.

    İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, kokulu kırtasiye malzemeleri ile ilgili şu uyarılarda bulundu; “Uçucu madde ihtiva eden kokulu silgi-defter, maket yapıştırıcıları, oyun hamurları, resim boyaları gibi kırtasiye malzemelerinin her insanda bağımlılık yapabildiği, zihinsel yetersizliklere sebebiyet verdiği, suça eğilim ve saldırgan davranışları arttırdığı, hareketlerin yavaşlaması ve denge bozukluklarına sebebiyet verdiği, hafıza bozukluğu ve yeni bir şey öğrenmeyi engellediği tespit edilmiştir. 5898 sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına dair kanuna dayalı olarak çıkartılan 05/09/2010 tarih ve 27663 sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmeliğin 2 ve 4/g maddelerine dayanılarak, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çocuklarımızı bu maddelerin zararlarından uzak tutmak amacıyla 10 bin adet bilgilendirici broşür hazırlanmıştır.”

    Emniyet, hazırlanan broşürlerin il merkezinde, okul önlerinde, alışveriş merkezlerinde, kırtasiye malzemeleri satan yerlerde dağıtıldığını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.