Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Komisyon: Ladin'in Pakistan'da 9 yıl kalabilmesi istihbarat zafiyeti

Komisyon: Ladin'in Pakistan'da 9 yıl kalabilmesi istihbarat zafiyeti

Pakistan hükümetinin kurduğu Abbottabad Komisyonu, Usame Bin Ladin’in 9 yıl boyunca Pakistan’da saklanmasının istihbarat zafiyetinden kaynaklandığı sonucuna vardı.Pakistan’da Usame Bin Ladin’in ABD tarafından öldürülmesinden sonra kurulan...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 14:50
Pakistan hükümetinin kurduğu Abbottabad Komisyonu, Usame Bin Ladin’in 9 yıl boyunca Pakistan’da saklanmasının istihbarat zafiyetinden kaynaklandığı sonucuna vardı.

Pakistan’da Usame Bin Ladin’in ABD tarafından öldürülmesinden sonra kurulan Abbottabad Komisyonu’nun hazırladığı rapor basına sızdı. Komisyon, Pakistan hükümeti tarafından istihbarat zafiyeti olup olmadığını araştırmak için kurulmuştu.

Pakistan’da yayınlanan Dawn gazetesinin haberine göre, komisyonun hazırladığı 336 sayfalık raporda, iyi imkanlara sahip Pakistan istihbaratı (ISI) profesyonel davranamadığı ve diğer terör örgütlerinin faaliyetlerini engelleyemediği için sert bir şekilde eleştirildi.

Raporda, Usame Bin Ladin’in 9 yıl boyunca Pakistan’da saklanmasının istihbarat zafiyetinde kaynaklandığı kaydedildi.

Kırmızı bültenle aranan Usame Bin Ladin’in Pakistan'da 9 yıl boyunca nasıl saklandığı ve başka bir ülkenin Pakistan’dan habersiz topraklarında nasıl operasyon düzenleyebildiği ülke kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.