Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediye Meclisi'nde önerge çok, icraat yok

Konak Belediye Meclisi'nde önerge çok, icraat yok

Yerel seçimlerin ardından 2’inci yılı geride bırakan Konak Belediye meclisi, son dönemlerde tartışma konusu olan kararlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. En büyük metropol ilçe olma özelliğine sahip Konak’ta kentin kangreni haline gelmiş birçok önemli konu çözüm beklerken, belediye meclisi ise kendi görevini bıraktı, adeta evlere şenlik çalışmaların altına imza attı. Konak Belediye Meclisi'nde

  • Ege Postası
  • 31.03.2016 - 11:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nde huzur hakkı çatlağı yaratan konulara bu ay yenileri eklendi. Belediye meclisinin doğrudan görevi olmayan ya da belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından yerine getirilen rutin faaliyetler için onlarca toplantı yapılarak bir kez daha yeni kararlar alınması dikkat çekti.
 
ÖNERGE ÇOK, İCRAAT YOK
Belediyenin ilgili müdürlüklerince yürütülen söz konusu faaliyetler için karar alan belediye meclis üyelerine yapılan toplantılar karşılığında yine belediye kasasından binlerce liralık kaynak ayrıldı. Önceki aylarda “Naylon önerge” benzetmesi yapılan ve hukuka aykırı yorumlarını da beraberinde getiren söz konusu gündem maddelerine her ay yenileri eklenmeye devam ediyor. Geçmişte aylarca bekleyen ve bir türlü karara bağlanamayan önergelerin Sayıştay soruşturmasına konu olabileceği ve meclis üyelerine zimmet çıkartılabileceği yönünde yorumlar da beraberinde gelince, gündeme taşınan bu maddelerin tamamı belediye yasası doğrultusunda bir ay içerisinde karara bağlanmaya başladı. 


VATANDAŞIN “GÜNDEMİ” BAŞKA, BELEDİYENİNKİ BAŞKA
Geçtiğimiz yıl “Yaz aylarında sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına su kabı koyulması” için çalışma başlatan ancak, 7 ayda yaklaşık 40 toplantı yaptıktan sonra kış mevsiminde “Gerek yokmuş” diyerek topu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne atan Konak Belediye meclisi tepki çeken karalarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor. İzmir’in sosyal, ekonomik, kültürel, turistik ve ticari anlamda kalbi konumundaki Konak’ta kangren haline gelen birçok sorun acil çözüm beklerken, ilçenin seçimle göreve gelen yasama organı konumundaki belediye meclisi ise bir kez daha vatandaşı yarı yolda bıraktı.
 


BACA ZEHİRLENMESİNE KARŞI MECLİS KARARI
Bizzat meclis üyeleri tarafından sunulan önergeler için yaklaşık bir ay süresince çalışma yürüten belediye meclisi adeta evlere şenlik kararların altına imza attı. Görevde ikinci yılını dolduran meclisin ihtisas komisyonlarında görev yapan üyeler, yine somutluğu tartışılan kararların altına imza attı. Belediye meclisi ilçedeki altı farklı konu için değerlendirmeler yaptı. Su israfının önlenmesi, baca zehirlenmelerinin önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi, yaşlıların sosyal yaşama katılması, çocuklara okuma sevgisinin aşılanması, çocuk sağlığının korunması, Kadifekale için yeni çalışmalar yapılması gibi gündem maddeleri karara bağlandı.
 


TÜRKİYE’DE İLK: BROŞÜR BASIMI İÇİN MECLİS ONAYI!
Alınan meclis kararları uyarınca, su israfının önlenmesi amacıyla broşürler bastırılarak dağıtılması ve seminerler düzenlenmesi, okuma sevgisinin aşılanması amacıyla paneller düzenlenerek yine broşürler hazırlanması uygun görüldü. Belirlenen konuların her biri için yaklaşık dört komisyonda toplam 20’ye yakın toplantı düzenleyen belediye meclis üyeleri ayrıca, yaşlılar için de elini taşın altına koydu ve ileri yaştaki vatandaşların kültür gezilerine, festivallere, futbol maçlarına, üretici pazarlarına gidebilmeleri için meclis kararı aldı.
 
ZABITANIN GÖREVİNE DE TALİP OLDULAR
Sobadan kaynakları zehirlenmelerin önüne geçebilmek amacı ile okullarda broşürler dağıtılmasını uygun görülürken, zabıta tarafından rutin olarak yerine getirilen ve yönetmelikte yazan görevlerinden kömür satış alanların standartlara uygunluğunun denetlenmesine karar verildi. Yine belediye tarafından sürdürülen baca, kalorifer sistemlerinin temizlik çalışmalarının ücret karşılığı yapılması için de yeni meclis kararı alındı. Diğer birçok belediyenin meclis kararı almaksızın vatandaşların kullanımına sunduğu kütüphane, kitap kulüpleri ve kitap değişim yerleri açılarak okuma alışkanlığının özendirilmesi de meclis onayına tabi tutuldu. Karşıyaka Belediyesi benzer çalışmayı meclis onayı olmaksızın hayata geçirirken, 2015 yılında yine Konak'ta hayata geçirilen "Park Kitaplığı" adlı proje ise unutuldu.



KADİFEKALE’Yİ YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK
Oybirliği ile alınan kararların en dikkat çekeni ise Kadifekale’deki turistik faaliyetlerin geliştirilmesi için yapılması planlanan çalışmalar oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetki alanındaki Kadifekale’de surların yenilenmesi, ışıklandırma yapılması ve çevre düzenlemesi için henüz geçtiğimiz ay ihaleye çıkmasına karşın, Konak Belediye Meclisi de aynı doğrultuda karar aldı. Konak halkının hizmet taleplerine çare getirmekte zorlanan belediye meclisi, ayrıca Kadifekale’ye gidecek turistler için turizm firmaları ile görüşerek alana özel otobüsler kaldırılması ve gezi programları düzenlenmesi için ek çalışma yürütecek.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.