Konak Belediyesi’nin yerinde tahsilatı rekor getirdi
Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı yerinde tahsilat uygulaması başarılı sonuç verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki devri yaptığı Kordon’daki işletmelerin de eklenmesiyle geçen yıl yaklaşık 2 milyon lira işgaliye geliri elde eden Konak Belediyesi, 2016 yılının ilk ayını da rekor rakamla kapattı. Konak Belediyesi’nin yerinde tahsilatı
- Ege Postası
- 18.02.2016 - 11:17
BİR TELEFON KADAR YAKIN
İşgal harcını belediyeye gitmeden, işyerinde ödeyebilen esnaf uygulamanın kolaylığını yaşarken belediye ekipleri de işgal gelirini zamanında tahsil etmiş oluyor. Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı görevliler Konak sınırları içindeki işgal harcı ödemesi gereken taksi durakları, çiçekçiler, gevrek arabaları, pazar tezgahları ve iş yerleri olmak üzere tüm işletmeleri ziyaret ediyor. Metrekare işgaliye bedeli ise 1 lira üzerinden hesaplanıyor. Güler yüzle yapılan hizmet sonucunda belediye ekipleri makbuz karşılığı işgaliye bedelini yerinde ve anında tahsil ediyor. İşlem sırasında dileyen işyeri sahibi nakit ödeme yapabildiği gibi isteyen de kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. Yanında nakit ve ya kredi kartı olmayan mükelleflere kolaylık da tanınıyor. İsteyen işyeri sahibi mesai saatleri içinde Konak Belediyesi’nin 4845300/1169 numaralı telefondan Zabıta İşgal Birimi’ni arayarak, işgal harcını ödemek istediğini belirterek randevu alabiliyor. Dileyen işyeri sahibine de banka iban numarası verilerek işgaliye bedelini bu hesap üzerinden ödeyebilmesine imkan tanınıyor.
KAMU ZARARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, işgal harcının yerinde tahsil edilmesinin hem esnafa büyük kolaylık sağlandığını hem de kamu zararının önüne geçildiğini dile getirerek, “Konak Belediyesi olarak Büyükşehir’in yetki devrinin ardından işgaliye gelirlerini toplamaya başladık. Gelirimiz bu anlamıyla arttı ama sorumluluk alanlarımız da çok fazla. İşgal kamuya ait yerlerin, sokakların özel sektörce işgal edilmesidir. Kamuya ait bir yerin kullanılıyor olmasından ötürü verilen zararın karşılığı işgal tazminatı olarak alınır. Burada dikkat edilmesi gereken kamuya ait her yer işgal edilir, tazminatı ödenir, kullanılır gibi bir düşünceye kapılmamaktır. Bu düşünce doğru olamaz. Bu kullanılabilme potansiyelinin de tahammül edilir, kabul görür olması gerekiyor. Biz belediyeler olarak bu özeni göstermeliyiz. Bu yollar, caddeler, sokaklar aynı zamanda insanlara aittir. Bu dengeyi kurma görevimiz var bizim. Bunun için azami çabayı göstereceğiz” dedi.
Yorum Yazın