Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meydanı'nda Çanakkale Cephesi

Konak Meydanı'nda Çanakkale Cephesi

İzmir'de Aile ve Sosyal Poltikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Konak Meydanı'nda Çanakkale Savaşları'ndaki cephe görüntülerinin benzeri oluşturulup, bir çadırda o dönemde askerlerin yemeği olan buğday çorbası, hoşaf ve ekmek dağıtıldı.

  • Ege Postası
  • 18.03.2016 - 17:40
Aile ve Sosyal Poltikalar İzmir İl Müdürlüğü, Konak Meydanı'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Meydanda, Çanakkale Savaşı'ndaki cephe görüntülerinin bir benzeri oluşturuldu. Temsili görüntülerde sedyede yerde yatan yaralı, siperde nöbet tutan, telgraf çeken asker yer aldı. Kurulan dev çadırda savaşta askerlerin yediği buğday çorbası, hoşaf ve ekmek menüsü, küçük kaplarda dağıtıldı. Vatandaşlar oluşturulan cehpe görüntülerinin önünde fotoğraf çektirirken, İzmir Valisi Mustafa Toprak da anma programına katıldı. Eline kepçeyi alan Vali Toprak, buyday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan menüyü dağıttı. 

Vali Mustafa Toprak, o dönemde vatan evlatlarının kurtuluş için aynı irade ile bir araya geldiğini belirterek, "Biz burada hangi sıkıntılar içinde, yiyecek ekmek ve yemekleri olmadan, sadace tadımlık buğday çorbası, hoşaf ve ekmek ile ayakta kaldıklarını ve zor koşullarda verdikleri mücadeleyi, bugünlere nasıl gelindiğini göstermek istedik. Bugün de kararlılıkla bu mücadelemiz devam etmektedir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.