Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak hayal etti,Büyükşehir yapacak

Konak hayal etti,Büyükşehir yapacak

Konak Belediyesi tarafından “Dört altın halka” başlığı altında hayata geçirilen projelerden olan ve kente yeşil alan kazandırmak amacı ile yürütülen çalışmalar arasında yer alan Çınarlı Rekreasyon Alanı Projesi’nde yeni gelişmeler yaşandı. Konak Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı ve çalışmaların devam ettiği tesis inşaatı için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamaya hazırlanıyor. İmzalanacak protokol kapsamında, tesisin yapım giderlerinin yüzde 70’lik kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

  • Ege Postası
  • 13.11.2013 - 12:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nin Mersinli’de Çınarlı Meslek Lisesi karşısında yer alan eski Vilayet Fidanlığı’nda yürüttüğü çalışmalar sonucu tamamlayıp hizmete açmayı planladığı Çınarlı Rekreasyon Alanı projesine en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediyesi verecek. İki belediye arasında protokol imzalanmasını öngören teklif, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak. İlçe belediyesi ile imzalanacak protokol kapsamında, 15 dönüm yüzölçümüne sahip tesisin yapım masraflarının tamamına yakınını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

YÜZDE 70’İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

Yaklaşık 4 milyon 525 bin TL’ye mal edilmesi planlanan tesis için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalan Konak Belediyesi, çalışmaların ortak proje kapsamında yürütülmesi önerisinde bulunarak protokol imzalanmasını talep etti. İlgili önergenin İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde önümüzdeki günlerde görüşülerek karara bağlanması beklenirken, ilçe belediyesinden gelen talep onaylandığı takdirde, projenin yüzde 70’lik kısmına denk gelen 3 milyon 167 bin TL’lik tutarı İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.



TESİSTE NELER VAR'

Yaklaşık 14 bin 500 metrekarelik alana yapılan Çınarlı Rekreasyon Alanı sayesinde İzmirler hasret kaldıkları bir yeşil alana daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Alan içerisinde dev akvaryumlar ve botanik bahçeleri gibi kısımlar yapılması da planlanırken, içlerinde tropikal bitkilerin de yer aldığı yüzlerce bitki çeşidi bulunacak. Diğer yandan, dev yeşil alan engelli dostu özelliği ile de örnek teşkil edecek. Buna göre, engelli vatandaşların kullanabileceği yürüyüş yolları da proje kapsamında yer alacak. Yine tesis içerisinde seyir kulesi, biyolojik gölet, amfitiyatro, kafeteryalar, çocuk parkları da yapılacak olan Çınarlı Rekreasyon Alanı 24 saat boyunca vatandaşların hizmetinde olacak.

BAŞKAN TARTAN “KISA SÜREDE HİZMETE AÇACAĞIZ” DEMİŞTİ

Konak Belediyesi’nin dev projeleri arasında yer alan Çınarlı Rekreasyon Alanı ile ilgili geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çalışmaların çok kısa zamanda tamamlanacağını belirterek, “Çınarlı kentin unutulmuş köşelerinden bir tanesi, köşede bekleyen saklı cennet gibi. Konak Belediyesi’nin rekreasyon alanı çalışması ile bu alan yeniden hayat bulacak. Bu proje yıkımın değil, ağaçların ve doğanın projesi” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.