Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ın küçük filozofları şaşırtıyor

Konak'ın küçük filozofları şaşırtıyor

Konak Belediyesi'nin iki yıl önce kurduğu felsefe atölyesinde çocuklar iyilik, kötülük, dostluk, düşmanlık kavramlarını, sorgulamayı öğreniyor. Küçük filozoflar, bir de Başkan Sema Pekdaş'ın karikatürünü yaptı. Çizimi çok beğenen Pekdaş, İEF'deki Konak standına astı. Başkan Pekdaş'ın karikatürünü yaptılar

  • Ege Postası
  • 01.09.2016 - 09:26

Seçildikten sonra Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ile görüşen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediyede çocuklara yönelik olarak felsefe atölyesi kurdu. Pekdaş, atölede felsefecilerin çocuklara iyilik, kötülük, dostluk, düşmanlık gibi kavramları anlatmalarının yanısıra sorgulama ve soyut düşünmeyi öğrettiklerini söyledi. Pekdaş, atölyede çocukların çizdiği kendi karikatürünü çok beğenip, İEF standına astı. 

İzmir'de Konak Belediyesi'nin iki yıldır sürdürdüğü Felsefe Atölyesi’ne katılan öğrenciler, yıl boyu iyi, kötü, mutluluk, adalet ve ütopya gibi kavramları tartışıyor. Konak ilçe sınırları içinde eğitim veren 11 ortaokuldan toplam 240 öğrenci katıldığı atölyede derslerde, Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi’ne üye felsefe öğretmenleri 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine ders veriyor. Eğitim, dört hafta sürüyor. Dersler felsefe ile sınırlandırılmıyor drama, kısa film gösterimi ve öykü okuma yoluyla da destekleniyor. 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Felsefe Profesörü Ioanna Kuçuradi ile görüştükten sonra atölyeyi açtığını belirterek, "Atölyenin amacı öğrencilere olaylara farklı açıdan bakarak, doğruyu tartışarak bulabileceklerini göstermek. Çocuklar, şaşırtan sorularıyla meraklarını ortaya koydular. Verdikleri cevaplarla felsefecileri umutlandırdılar" dedi. Pekdaş, atölyede çocukların çizdiği kendi karikatürünü çok beğendiğini İEF'de belediye standının duvarına astığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu yıl İEF'de standımız çocukların. Uzun masalar kurduk, orada boya, karikatür yapıyorlar, felsefe konuşuyorlar. Stantta müzik yayını yok çocuk cıvıltısı var. Stanta gelen çocuklara dünya klasiklerinden kitaplar hediye ediyoruz. Bu kitapları onların okuyabileceği şekilde özel olarak bastırdık. Türkiye'nin hangi ilinde hangi ürünün yetiştiğini gösteren puzzle veriyoruz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.