Dolar 34,6424
%0.25
Euro 36,5046
%0.56
Altın 2.928,440
%0.36
Bist-100 9.671,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta ‘Doğanın Pili Bitmesin’ kampanyası

Konak'ta ‘Doğanın Pili Bitmesin’ kampanyası

Konak Belediyesi ‘Doğanın Pili Bitmesin’ sloganıyla yürütülen Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’na destek vererek ilçedeki okullardan atık pillerin toplanmasına katkıda bulunacak.

  • Ege Postası
  • 17.11.2015 - 10:40
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Türkiye genelinde sürdürülen Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’na bir destek de Konak Belediyesi’nden geldi. Kullanılmış atık pillerin toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için ilçe genelindeki okulların idareci ve öğretmenlerine yönelik atık pil bilgilendirme semineri verildi. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere ilçe genelindeki okullardan çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı. TAP ve Konak Belediyesi işbirliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar sürecek ‘Doğanın Pili Bitmesin’ kampanyası ile önemli miktarda kullanılmış atık pilin toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi amaçlanıyor.

ÇÖP DEĞİL GERİ DÖNÜŞEBİLİR
Seminerde söz alan Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Çoltu, doğaya gelişi güzel atılan kullanılmış pillerin içindeki ağır metaller yüzünden çevre kirliliğine sebep olduğunu dile getirerek, kullanılmış pillerin çöpe değil, atık pil toplama kutularına atılmasının önemine vurgu yaptı. ‘Atık Piller Çöp Değildir Geri Dönüşebilir’ sloganıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Çoltu, “Atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılması, ciddi boyutlarda çevre kirliliğine yol açıyor. Atık pillerin dış kabı zamanla delinerek, bünyelerindeki ağır metaller ve kimyasal maddeler toprağa sızarak yer altı sularının kirlenmesine neden oluyor. Bu nedenle biz bu pilleri toplayıp bertaraf sahalarına göndererek pillerin çevreye zarar vermesine engel oluyoruz” dedi.

5 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
Toplanan atık pillerin şarjlı ve şarjsız durumlarına göre ayrıştırıldığını dile getiren Çoltu, “Şarjlı pillerin içeriğindeki değerli metallerin Avrupa’daki tesislere gönderilerek geri dönüşümü sağlanıyor. Türkiye’de şarjsız atık piller ise özel olarak inşa edilmiş yer altı betonarme depolar veya tam izoleli yerüstü depolama sahalarında kontrollü bir biçimde depolanıyor.  Kapasitesi dolan depolama sahaları daha sonra ise yeşil alana dönüştürülüyor” diye konuştu.  TAP ve Konak Belediyesi işbirliğinde yürütülen kullanılmış atık pil toplama kampanyasında dereceye girenler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.