Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta darbeye ortak kınama!

Konak'ta darbeye ortak kınama!

Ağustos ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nden 15 Temmuz darbe girişimine ortak kınama geldi. Darbeleri oybirliğiyle kınayan meclis üyeleri Türkiye’nin bir kez daha benzer olaylarla yüzleşmemesini diledi. AK Parti ve CHP'den ortak tavır:

  • Ege Postası
  • 01.08.2016 - 18:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen meclis oturumunda ana gündem maddesi 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimi oldu.

Meclis toplantısının açılışında söz alarak ülke gündemini değerlendiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye çapına yayılan halk direnişini zafer olarak niteleyen Pekdaş, “Darbeye karşı ortak bir uzlaşı sağlanarak tavır alındı. Darbeye prim varmayan bu tavır, darbeye sonuçsuz bırakan siyasal kültür ve uzlaşı çok değerli ve çok önemli. Bundan sonra tam demokrasi ile birlikte bu siyasal iklimin devamını diliyoruz. Demokrasiyi, özgürlükleri, çağdaşlığı, laik, sosyal, hukuk devletini savunarak Türkiye’nin hak ettiği yeri almasını diliyoruz. Hukuk içinde darbecilere gereken cevabı vermek cumhuriyetimizi büyütecektir. Parlamenter demokrasinin, hukuka bağlılığımız önemi bir kez daha ortaya çıktı” dedi.  

 

PEKDAŞ’TAN “DARBE” MESAJLARI

Pekdaş konuşmasının devamında olağanüstü hal ilanı kararına da değinerek şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi OHAL ilanına hayır dedi. Parlamento çalıştırılarak ülkedeki temel hak ve özgürlükleri koruyarak karar alabiliriz. Bu süreçte partiler arasında ortaya çıkan uzlaşmanın her alanda gösterilmesi lazım. Türkiye’nin darbe hukukundan tamamen arındırılmasını sağlamak için parlamentonun çalıştırılması ve fikir birliği ile kararlar alınması lazım. Bu süreç bize demokrasini ne kadar önemli olduğunu, laik cumhuriyetin ve özgülüklerin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Umarız bir daha böyle kanlı darbe girişimleri yaşamayız. Umarız Türkiye Cumhuriyeti çağdaş bir hukuk devleti olarak yola devam eder.”

 

CHP VE AK PARTİ’DEN ORTAK KINAMA

Pekdaş’ın ardından söz alan CHP ve AK Parti grubu temsilcileri de darbeyi kınayan birer konuşma yaptı. CHP’li Ahmet Karadağ, “Darbe kimden, ne için, ne şekilde gelirse gelsin buna karşıyız. Halkın verdiği silahlarla koltuğa oturmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu faşist bir mantıktır. Umarız bundan sonra devlet içerisinde yobaz, gerici insanlar örgütlenmez. Hiçbir darbe masum değildir. Bunların hepsi lanetlenecek girişimlerdir” diyerek ülkenin yeniden bir darbe ile yüzleşmemesini diledi. AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı da benzer temennilerde bulunarak, “Darbenin her türlüsünü kınıyoruz. Sandıkla gelen sandıkla gitmeli. Ülkemize bu yakışmadı. Partilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Halkımız gibi, Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakanı’mız gibi partiler de dik durdu. Halk bu gücü gösterdi. Yaşananlar herkese ders oldu” dedi. Şanlı ayrıca “Halkımızla beraber olalım” diyerek meclis üyeleriyle birlikte Konak Meydanı’nda devam eden eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.