Dolar 34,2564
%0.05
Euro 37,6042
%-0.07
Altın 2.927,370
%0.2
Bist-100 9.153,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta hijyen için temizlik seferberliği

Konak'ta hijyen için temizlik seferberliği

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce Basmane Meydanı ve çevresinde hummalı bir temizlik çalışması başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 08.08.2015 - 10:06
Konak Belediyesi İzmir’in hem yaya hem de araç trafiği bakımından en yoğun meydanlarından biri olan Basmane Meydanı ve çevresinde yürüttüğü rutin temizlik hizmetlerini daha da arttırdı. Son aylarda Suriye’deki savaştan kaçarak İzmir’e gelen binlerce sığınmacının barındığı bölgede artan insan nüfusunun doğurabileceği hijyen sorunlarına karşı önlem alan belediye ekipleri geniş çaplı bir temizlik başlattı. Çevre temizliğinin yanı sıra halk sağlığını koruma amaçlı uygulama kapsamında biriken çöpler toplanırken, kaldırım ve duvar kenarları deterjanlı ve tazyikli suyla yıkandı.

YERLER SABUNLU SU İLE YIKANIYOR
Yürütülen temizlik çalışmaları sayesinde hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor hem de sıcak havadan ötürü artan kötü koku ile insan sağlığını tehdit edici bakteri ve sinek oluşumu da önleniyor. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan ekipler, ilk olarak biriken çöpleri topladı. Süpürme işleminin ardından belediyeye ait yıkama araçlarıyla kaldırım ve duvar kenarları deterjanlı suyla yıkandı. Yapılan temizliğin ardından bölge hem çevre temizliği hem de halk sağlığı açısından daha iyi seviyelere gelmiş oldu.


KONTEYNERLER PRIL PRIL
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca sıcak havalarda bakteri üremesine sebep olan çöp konteynerlerini de yıkıyor. Özel üretim yıkama aracı ile son derece pratik uygulanan işlem sayesinde plastik ve metal konteynerler tazyikli suyla temizleniyor. Birkaç dakika süren yıkama işleminin ardından konteynerler tekrar yerine konuluyor. Uygulanan işlem sayesinde daha temiz bir görünüme kavuşan çöp konteynerlerinde pis koku ve sinek oluşumunun yanı sıra görüntü kirliliği de ortadan kalkmış oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.