Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta şeffaf belediyecilik dönemi

Konak'ta şeffaf belediyecilik dönemi

Yeni dönemde yeni yönetim anlayışı ile hizmetlerine devam eden Konak Belediyesi, şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Yapılan günlük çalışmaları doğrudan vatandaşların bilgisine sunarak bir ilkin altına imza atan Konak Belediyesi, hazırlanan çalışma programları ve yayınlanan detaylı görseller vasıtası ile belediyenin icraatlerini halk ile paylaşma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 25.06.2014 - 12:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş’ın “Konak’ı beraber yönetme” ve “Belediye göz önünde” gibi çalışma ilkeleri doğrultusunda ilçe genelinde çalışmalarını hızlandıran Konak Belediyesi, “Halkın belediyesi” olma yolunda önemli bir adımın altına da imza attı.
  
ÖRNEK UYGULAMA İKİ BİRİMDE BAŞLADI
Konak Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye ekiplerinin hazırlanan günlük çalışma programlarını doğrudan vatandaşla paylaşmaya başlayan idare, halka yönetimin yürüttüğü icraatleri de birebir takip etme imkanı sundu. Başkan Yardımcısı Eser Atak yönetimindeki iki birimde başlayan uygulama doğrultusunda, birimlerin araç sayıları, görevli personel sayıları da dahil olmak üzere yapılacak çalışmaları içeren ayrıntılı günlük çalışma programı belediyenin internet sitesinde yayınlanmaya başladı.
 
İLÇEDE NE YAPILDI, HEPSİ BU SAYFADA
Vatandaşların ulaşabileceği “Kolay belediye” uygulamaları kapsamında hayata bir başka önemli değişiklik daha belediye bünyesinde eş zamanlı olarak hayata geçirildi. İki müdürlüğün personeli tarafından yürütülen çalışmaları gün gün aktaran detaylı fotoğraflar da “şeffaf belediyecilik” kapsamında belediyenin internet sitesi üzerine yayınlanmaya başladı. Göze çarpan bu yenilik doğrultusunda birimlerin hayata geçirdiği onarım, tadilat, tamirat, asfaltlama, yol bakım-onarımı, parkların ve caddelerin yeşillendirilmesi gibi birçok faaliyetin fotoğraflarını ilçe halkı ile paylaşan belediye yönetimi, halka belediyenin günlük çalışmalarını doğrudan kontrol etme fırsatı da yarattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.