Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta tartışmalı plan değişikliğine onay!

Konak'ta tartışmalı plan değişikliğine onay!

Kasım ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde hastane krizi sona erdi. Geçtiğimiz gün CHP grubunda çatlak yaratan ve çeşitli tartışmalara yol açan Tepecik’teki Martı Tıp Merkezi’nin yer aldığı alanla ilgili plan tadilatı meclisten geçti. Başkan Sema Pekdaş’ın yokluğunda gerçekleşen meclis toplantısına CHP’li meclis üyelerin büyük bölümü katılmazken, AK Parti ise çekimser kaldı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2014 - 21:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın katılmadığı ve Başkanvekili Zeki Gönen yönetiminde gerçekleşen Kasım ayının son meclis toplantısında geçtiğimiz güne damga vuran imar krizi çözüme kavuştu. Tepecik’te yer alan ve eski TEKEL tütün deposu olarak da bilinen Gaziler Caddesi üzerindeki Özel Martı Tıp Merkezi’yle ilgili plan değişikliği mecliste oyçokluğu ile kabul edildi.
 
 
KRİZE YOL AÇAN PLAN TADİLATI ONAYLANDI
Geçmiş dönemde de çeşitli tartışmalarla gündeme gelen ve yaşanan ruhsat krizi sebebiyle Konak Belediyesi’nde kriz yaratan Özel Martı Tıp Merkezi’nin yer aldığı alanla ilgili yapılacak plan tadilatı belediye meclisinden onayı aldı. 1962 yılında TEKEL Tütün Deposu olarak kurulan alanda yapı yaklaşma mesafesinin ve inşaat alanında değişikliğe gidilmesini öngören plan tadilatı meclis gündemine gelirken, CHP’li meclis üyelerini üçe bölen değişiklik bu sefer oyçokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubunun çekimser kaldığı oylamada toplantıya katılan 12 Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi değişikliğe onay vererek, söz konusu alanda çekme mesafelerini 5 metreden 4 metreye indiren değişikliği onayladı.
 
KARŞI ÇIKAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TOPLANTIYA KATILMADI
2006 yılında meclis kararıyla özel sağlık tesis alanı olarak belirlenen alanla ilgili değişikliği geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında üç ayrı görüşü de ortaya çıkarmıştı. Plan tadilatına onay veren meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, değişikliğe karşı çıkan ve ilgili müdürlükçe çözülmesi gerektiğini belirten CHP’li isimler ise toplantıya katılmadı. Dün gündüz saatlerinde CHP Konak İlçe Başkanlığı bünyesinde toplantıya katılan meclis üyeleri arasında gerginlik yaşanmazken, meclisin aldığı kararla birlikte tesise ruhsat yolu da açılmış oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.