Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak tünelleri sona yaklaşıyor

Konak tünelleri sona yaklaşıyor

Yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı sunumda Konak tünelleri, Sabuncubeli tünelleri ve İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara Otoyolu projeleri ilgi çekti.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 12:26
İZMİR - Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Konak Tünelleri, Sabuncubeli Tünelleri, İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara Otoyolu projelerinde gelinen noktayı, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıkladı.
Uraloğlu, 23,80 km uzunluğundaki Konak Tünelleri projesinin 20,8 kilometresinin tamamlandığını, İzmir Kent Geçişi Konak-Alsancak Limanı arası 3,5 kilometrelik kesimin Danıştay kararı ve hukuksal nedenlerle yapılamaması nedeniyle kent geçişi sürekliliğinin sağlanamadığını söyledi. Abdulkadir Uraloğlu, oluşan darboğazın aşılması ve Konak trafiğinin havaalanı, otogar, Buca ve Gaziemir ulaşımının sağlanması için 2 bin 524 metre uzunluğundaki Konak tüneli ve Bağlantı yolu projesinin geliştirildiğini hatırlatarak, "Konak Tüneli bin 674 metre tünel ve 850 metre bağlantı yolları olmak üzere 2 bin 524 metre uzunluğunda. Ayrıca 200 m çapında köprülü dönel kavşak bulunmaktadır. Tünelin Yeşildere tarafında 1067 metreye, sol tüpte ise 998 metreye ulaşılmıştır. Aynı zamanda tünelde kalıcı beton kaplama imalatına da devam edilmektedir. Yine Yeşildere bölgesinde mevcut devlet yolu üzerine oturan ve tüm trafik sirkülasyonunu sağlayan 200 metre çapında köprülü kavşakta çalışmalar tamamlanmış ve trafiğin hizmetine açılmıştır. Konak tarafında aç-kapa yapısı içerisinde yapılan fore kazık çalışmalarında 484 adet kazıktan 424 adet toplam 9 200 m.si tamamlanmış sağ ve sol tüpte aç-kapa yapısının 6 anosu (86 m) bitirilmiştir. Diğer anolarda çalışmalar sürdürülmekte olup, zemin güçlendirme amacıyla çimento enjeksiyonu, Jet-Grout ve kazı çalışmaları devam etmektedir. Civardaki tarihi binalar ile müzede çatlakların takibi için elektronik sistem kurulmuş olup sürekli olarak takip edilmektedir. Yakın zaman içerisinde tünel delme çalışmalarına başlanılacaktır.  2014 yılında 57,9 milyon TL harcanmıştır. 2015 yılında tünelin bitirilerek trafiğe açılması hedeflenmiştir” dedi. Uraloğlu İzmir için önemli projelerden biri olan Sabuncubeli Tünelleri'nden de söz etti.  Uraloğlu şöyle devam etti: 
 
SABUNCUBELİ TÜNELLERİNDE SORUN KALMADI
 
“Sabuncubeli Tüneli Projesi (İzmir-Ankara) Ayr.-Manisa Karayolunun 9,4 kilometresinde başlıyor. Sabuncubeli Tüneli 4.070 m’si çift tüp tünel, 2.410 m’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 6.480 m uzunluğunda 2x2 şeritli, BSK kaplamalı olarak planlanmıştır. Tünelin İzmir tarafında Sol tüpte 905 m’ye, Sağ tüpte ise 870 m’ye ulaşılmıştır. Tünelin Manisa tarafındaki tünel giriş yapısında ise, sol tüpte 35 m, sağ tüpte 30 m aç kapa yapısı tamamlanmıştır. Sağ tüpte tünel kazı çalışmalarına 19.04.2014 tarihinde başlanmış ve 3 metre ilerleme sağlanmıştır.” 
 
İZMİR İSTANBUL OTOYOLU İZMİR VE İSTANBUL TARAFINDAN KARŞILIKLI OLARAK DEVAM EDİYOR
 
Uraloğlu, otoyol projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dâhil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret projesi 384 km Otoyol ve 49 km Bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 Km uzunluğundadır. Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 Km sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağında son bulmaktadır.
Projenin Kemalpaşa Ayr.-İzmir (Proje Sonu) bölümünün yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Bu kesimde; Bornova-Turgutlu Devlet Yolunu kesen Belkahve Viyadüğü 405 m. uzunluğunda yapılacaktır. 
12 adet viyadük ayağının temel çalışmaları yapılmakta olup, elevasyonlara başlanılmıştır. Muhtelif kesimlerde toprak işleri ve toprakarme duvar çalışmalarına başlanılmıştır.  1 747 m uzunluğundaki Belkahve Tüneli çıkış portalı kesiminde kazı çalışmalarına devam edilmekte olup, toplamda 85 m ilerleme sağlanmıştır. Tünel çıkış ağzında (çift tüp) kazı çalışmalarına devam edilmektedir. Otoyolun Manisa-İzmir Kesiminde 20 Km.lik Kemalpaşa Ayr.-İzmir kesiminde %28 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin İzmir kesimindeki kamulaştırma çalışmaları için 112 Milyon Tl harcanmıştır. 
 
İZMİR-ANKARA OTOYOLU
 
501 kilometre uzunluğunda olan İzmir-Ankara otoyolunun 225 kilometrelik kısmı bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında. 1/5.000’lik plan-profil  paftaları onaylanmıştır. Sondaj çalışmalarına devam edilmektedir. Kavşak taslak planları ve BSY projeleri Bölge Müdürlüğümüze onaya sunulacaktır. Proje çalışmalarının  2014 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.