Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta asansörler MMO’ya emanet

Konak’ta asansörler MMO’ya emanet

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta asansörlerin yıllık periyodik bakımımı yapılan protokolle Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından üstlenildi.

  • Ege Postası
  • 10.06.2014 - 10:57
İZMİR-Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında “İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri” protokolü imzalandı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın’ın imza attığı protokolle bundan sonra Konak sınırları içinde yer alan tüm asansörler MMO güvencesinde olacak.

DENETİM ŞART

Protokol töreninde konuşan MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın, asansör denetimlerinin can ve mal güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi. Yalçın, “Odamız A tipi muayene kuruluşu olarak Türkiye çapında asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştirmektedir. Bugün Konak Belediyemizle birlikte bu protokolü imzalayarak Konak ilçe sınırları içerisindeki binaların asansörlerinin yıllık periyodik kontrollerine başlıyoruz. Bu kontroller yönetmelik çerçevesinde yapılması gereken zorunlu bir denetimdir. Can ve mal güvenli açısından çok önemlidir. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve yardımcı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Konaklıların kaliteli ve emniyetli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını, bu yüzden vatandaşın can güvenliğini yakından ilgilendiren asansör kontrolleri konusunda işi şansa bırakmadıklarını söyledi. Belediye olarak üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Pekdaş, bilgi, tecrübe ve imkan bakımından bir kamu kurumu sorumluluğuyla faaliyet gösteren Makina Mühendisleri Odası ile çalışma kararı aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Biz belediye olarak kentimizde yaşayan insanların can güvenliklerinden ve yaşam kalitelerinden de sorumluyuz. Kaliteli ve emniyetli bir yaşam için yaşadığımız mekanların da güvenilir olması önemli. Yararlandığımız teknik imkanların güvenceli ve emniyetli olması zorunlu. Bu zorunluluk için el birliğiyle çalışmalıyız. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirken, hemşerilerimiz de bu sorumluluğa uygun davranıp, kendi can güvenlikleri için asansör bakımlarını mutlaka yaptırsınlar. Hemşerilerimizin bize yardımcı olmasını, Konak’ta yaşam kalitesini hep birlikte yükseltmeyi istiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.