Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta düğüm çözüldü sıra Karabağlar’da

Konak’ta düğüm çözüldü sıra Karabağlar’da

Belediyeler ve sendikalar arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri sürecinde düğüm çözülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Konak Belediye’sinde 600’e yakın çalışanı ilgilendiren toplu sözleşmelerde mutlu sona ulaşmasının ardından, gözler Karabağlar ilçesine çevrildi. Karabağlar Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş arasında devam eden ve 980 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmelerinde yarın yapılacak kritik görüşme sonrasında karar çıkması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 14:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Karabağlar Belediyesi’nde DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’de örgütlü bulunan KARBEL işçilerinin kaderi bu hafta içerisinde çizilecek. 2 senede bir olmak üzere yenilenen toplu iş sözleşmeleri sürecinde 980 çalışanı temsil eden sendika ile belediye arasında görüşmeler son hızıyla devam ederken, son sözü ise Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm söyleyecek. Geçtiğimiz hafta Konak’ta sürpriz bir karar ile toplu sözleşme imzalanırken, Karabağlar’da da benzer şekilde anlaşma sağlanması bekleniyor. Buna göre, içlerinde belediyenin Park ve Bahçeler, Temizlik Hizmetleri, Basın Birimi, Büro Hizmetleri ve Fen İşleri gibi birimlerde çalışan KARBEL işçileri için sendika yüzde 20’lik artış talep ederken, belediye ise yüzde 13’lük ücret artışı üzerinde duruyor.



DÜĞÜM BU HAFTA ÇÖZÜLECEK

Sendika yöneticileri sözleşme sürecinin masada bitmesinden yana gözükürken, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün ise sendikanın önerdiği rakamlara sıcak baktığı ve aynı şekilde anlaşmadan yana olduğu öğrenildi. Buna göre, sendika çalışanların toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 20’lik ücret artışı talep ederken, Karabağlar Belediyesi ise kesin olmayan rakamlara göre yüzde 12-13 oranında ücret artışı üzerinde duruyor. İşçilerin kaderini belirleyecek olan kararın bu hafta içerisinde belli olması beklenirken, hafta içerisinde yapılacak görüşmeler sonrasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, sendikanın grev kararı asması ve 980 çalışanın grev kararı ile birlikte iş bırakma eylemini hayata geçirmesi olasılığı bulunuyor.



SENDİKA ANLAŞMADAN YANA

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL personelinin örgütlü olduğu DİSK’in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Karabağlar Belediyesi ile devam eden görüşmelerde gelinen aşamada olumlu sonuç beklediklerini kaydederek, grev kararı almak yerine masada anlaşmayı tamamlamak istediklerini kaydetti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, ayrıca hafta sonuna kadar toplu iş sözleşmeleri kapsamında anlaşma sağlanamadığı takdirde önümüzdeki hafta grev eylem kararını askıya çıkaracaklarını ve resmi olarak grev sürecinin başlayacağını da hatırlatırken, ülke gündeminin yoğun olduğu günlerde barış ve huzur ortamını sağlamaktan yana olduklarını da kaydederek, belediyeden olumlu bir karar çıkmasını beklediklerini yineledi.



YELEKLİ: GREVDEN ÖNCE ANLAŞMA SAĞLANACAK

Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli, anlaşma aşamasında belediye ile sendika arasında bazı noktalarda pürüzler olduğunu belirterek, hafta bitimine kadar olumlu sonuç alınacağını söyledi. Yelekli, aradaki farkın sadece rakamsal boyutta olduğunu da doğrulayarak, Konak Belediyesi’nde olduğu gibi sürecin çalışanlar için mutlu sonla tamamlanmasını beklediklerini ve grev kararı alınmadan imzaların atılacağını dile getirdi. Diğer yandan, en son imzalanan ve 198 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde yüzde 20’lik artışa onay veren Başkan Kürüm’ün de anlaşmaya sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde sendika ile birlikte beklenen kararı almak istediği de öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.