Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon a 5 yıldızlı otel geliyor

Kordon a 5 yıldızlı otel geliyor

İzmir Gümrük'teki 8 katlı eski Yapı Kredi Bankası Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. Mustafa Cümbüşlüoğlu tarafından satın alınan binanın yerine 5 yıldızlı otel yapılacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2014 - 12:11
İZMİR-Gümrük'teki 8 katlı eski Yapı Kredi Bankası Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. Mustafa Cümbüşlüoğlu tarafından satın alınan binanın yerine 5 yıldızlı otel yapılacağı belirtildi. Yıkım çalışmaları çevrede geçen vatandaşların tarafından uzun süre ilgi ile izlendi. Üzerinde 33 metre uzunluğunda bom bulunan yüksek erişimli yakım makinasını yıkım sırasında kullandıklarını dile getiren yıkım firmasının sahiplerinden Selahattin Özbüker, "Yıkımı en son teknoloji olan yıkım makinası kullanıyoruz. Böyle bir binayı insan gücüyle 6 ayda yıkımazsınız. İki hafta içinde yıkımı gerçekleştireceğiz. 8 katlı binanın yıkımında gerekli önlemleri de aldık. Çevreye hassasiyeti düşündük. Bu bina Cumhuriyet'in 50. yılında yapılmış. Yıkılan binanın yerine sahipleri tarafından altında otopark ta bulunan 5 yıldızlı bir otel yapılacak. Yıkım tekniği yoldan geçen turistler dahil herkesin ilgisini çekiyor. Cep telefonuyla bu anı görüntülüyenler de var" dedi.

Eski Yapı Kredi Bankası binasında yıkım girişimi çok daha önce başlamış ancak Kentsel Dönüşüm Yasası gündeme gelince yıkım durdurulmuştu. Bu kez yıkım baş Kentsel Dönüşüm kapsamında başladı ve bunu belirten pano da asıldı. Kentsel Dönüşüm yasasına tabi binaların inşaatında yapı sahipleri birçok vergi ve harçtan muaf tutuluyor. (DHA)
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.