Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'daki işgaliye çıkmazında son perde

Kordon'daki işgaliye çıkmazında son perde

Kordon'da işgal harcı toplama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Konak Belediyesi'ne geçişiyle başlayan fiyat bilmecesi önümüzdeki ay çözüme kavuşacak. Esnaftan gelen indirim taleplerini değerlendirmeye alan Konak Belediyesi, ilçe genelinde işgaliye ücretlerinde metrekare birim fiyatlarının 50 kuruşa indirilmesi için çalışma başlatırken, konu önümüzdeki ayda belediye meclisinin onayına sunulacak. Esnafın indirim umutları 2016'ya kaldı

  • Ege Postası
  • 10.12.2015 - 14:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta başta Kordon olmak üzere, çeşitli alanlarda işgaliye ücretlerine getirilen zamlar esnafın tepkisini topladı. Son gelişmelerin ardından esnafla belediye bir kez daha karşı karşıya gelirken, zamlı tarifelerin geri çekilmesi için belediye cephesinde hazırlıklar başladı.
 
İŞGALİYE ÇIKMAZI: ESNAF İNDİRİM İSTİYOR
Geçtiğimiz aylarda Sayıştay'ın talimatı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesine yetki devri yapmasıyla başlayan işgaliye çıkmazı adım adım çözülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metrekare başına 50 kuruş ile 90 kuruş arasında alınan işgaliye harçları ve vergilerin Konak Belediyesi tarafından yapılan zam sonrasında 1 liraya çıkartılmasına tepki gösteren esnaf ve işletme sahipleri ilçe belediyesinden indirim talep etti.


 
OCAK AYINDA YENİ TARİFE
Kordon başta olmak üzere, ilçe genelindeki talepleri değerlendirmeye alan Konak Belediyesi ise esnafın yükünü hafifletmek için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre Bakanlar Kurulu tarafından alt ve üst limitleri belirlenen işgaliye ücretlerinin 50 kuruşa indirilmesi için kolları sıvayan ilçe belediyesi, önümüzdeki ay zamlı tarifelerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmayı meclis onayına sunacak. Belirlenecek yeni indirimli tarife belediye meclisinde kabul edildiği takdirde, ilçe esnafı Ocak ayından itibaren yüzde 50 daha az işgaliye ücreti ödeyecek.


 
ŞANLI: KONAK İZMİR'E ÖRNEK OLMALI
Esnafın söz konusu taleplerini ve şikayetlerini geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında dile getiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı ve AK Parti'li Meclis Üyesi Ömür Şanlı, yetkinin Büyükşehir Belediyesi'nden Konak Belediyesi'ne geçişindeki süreçte yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesini istediklerini kaydetti. Şanlı, Bakanlar Kurulu'nun belediyelerin fahiş fiyatla işgaliye bedeli almasının önüne geçmek amacıyla sadece alt ve üst sınırı belirlediğine dikkat çekerek, yetkinin yerel yönetimde olduğunun altını çizdi. Belediyenin kar amacı güden bir kurum olmadığını hatırlatan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Esnaflar olarak Konak Belediyesi'nden anlayış bekliyoruz. Sadece Kordon değil, ilçenin genelinde indirime yönelik ciddi bir talep var. Biz bununla ilgili önerimizi sunduk. Umarız Ocak ayında indirim resmiyet kazanacak. Burada istihdam ve ekonomiye sağlanacak katkı da önemli. İşletme sahipleri arasında neredeyse dükkan kirasına yakın işgaliye ücreti ödeyen arkadaşlarımız var. Belediye Başkanı insiyatif kullanarak esnafın yükünü hafifletmeli. Umuyoruz ki, yapılacak bu uygulama ile diğer ilçelere de örnek olacağız ve İzmir'deki tüm esnaf kazanacak. Kaldı ki, geçtiğimiz yıllarda ücretler 1,5 liraya çıktığında da İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafa anlayış göstermiş ve geri adım atarak fiyatları 50 kuruş seviyesine çekmişti. Bu konuda yetkili olan kurum Konak Belediyesi'dir" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.