Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon trafiğe açılacak mı'

Kordon trafiğe açılacak mı'

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen düzenleme doğrultusunda araç trafiğine kısmen açılan Kordon’da esnaf ve vatandaşların yeni talepleri de gündeme geldi. Kıyı Tasarım Projesi sonrasında yeniden can bulan ve cazibesi artan Kordon sahil şeridinde hem esnaf, hem de vatandaşlar bölgede canlılığın arttırılması için belediyeye çağrıda bulunurken, gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek hamleye çevrildi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2014 - 15:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda hayat geçirilen yayalaştırma projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan ancak daha sonra toplam 1095 konut ve işyeri sahibinin görüşleri alınarak gerçekleştirilen anket sonrasında belirli saatler arasında trafiğe açılan Atatürk Caddesi’nde (Kordon) yeni bir değişiklik güdeme geldi. Yürürlükteki düzenleme gereği kısmen trafiğe açık durumda bulunan ve halk arasında Kordonboyu olarak da bilinen İzmir’in gözde eğlence merkezi ve cazibe noktasının araç geçişine açılmasını isteyen halk ile esnaf taleplerinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

ŞANLI: ORTAK AKILLA ÇÖZÜLMESİNDEN YANAYIZ
Kış aylarında gerçekleşen Kıyı Tasarım çalışmaları nedeniyle zorlu günler geçiren Kordon esnafı ve halk, bölgenin yeniden araç trafiğine açılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kritik bir çağrıda bulundu. Liman istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na olan güzergahta Kordonboyu’nun tek yönlü olarak araç geçişlerine açılmasına yönelik talepleri dile getiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, geçmişte esnafa can suyu katan düzenlemenin yeniden hayata geçirilmesi için belediyeden olumlu adımlar beklediklerini belirterek, “Kış aylarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığımız görüşmelerde, kıyı tasarım projesi ve peyzaj çalışmalarının ardından bölgenin trafiğe açılması için gerekli düzenlemenin yapılacağı yönünde kedisinden söz aldık. Konuyla ilgileneceğini belirterek, yaptığımız görüşmede kendisi de bu düzenlemeden yana olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz haftalarda İl Emniyet Müdürlüğü ve UKOME yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda da benzer taleplerimizi dile getirdik. Son çalışmalarla birlikte İzmir için altın değerinde olan Kordon, artık pırlanta değerine kavuştu. Bölgeyle ilgili eksikleri belirleyerek röntgen çektik ve taleplerimizi belediyeye ilettik. Şimdi gelecek haberi bekliyoruz. Ortak akılla sorunları çözerek bölge için olumlu adımlar atmak istiyoruz ve bunun için de belediyeye çağrıda bulunuyoruz. Güzergahın trafiğe açılmasıyla birlikte Kordon’un önemi ve değeri katlanarak artacak” dedi.

KALDIRIMLARDAKİ BARİYELERİN KALDIRILMASINI İSTİYORLAR
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Şanlı ayrıca, kaldırımlara park edilmesini önlemek amacıyla yerleştirilen bariyerlerin de caddeye olumsuz etki yarattığını belirterek, “Bu bariyerler trafiği olumsuz etkiliyor. Zaten dar olan yolda ister istemez trafik sıkışıklığı olmaya başladı. Araçlar bu sefer yolun içerisinde park ediyor ve yol daralıyor. Kordon’a yakışan bir manzara oluşturulması için bu bariyerlerin kaldırılmasını istiyoruz” diyerek belediyeye önemli bir çağrıda bulundu.

HALK DA YOLUN AÇILMASINI İSTEDİ
Yürürlükte olan UKOME kararı gereği, hafta içi 20:00-01:00 arasında, hafta sonunda da 19:00- 02:00 saatleri arasında araç trafiğine açık olan Kordon’da yaşayan halk ise, esnafın taleplerine hak verdiklerini belirterek, yolun trafiğe açılmasını istediklerini söyledi. Yolun taşıt trafiğine kapalı durumda olması yüzünden evlerine geliş gidişlerinde sorun yaşadıklarını belirterek, güzergahın tek yönlü girişlere açılması fikrine sıcak baktıklarını belirten konut sahipleri, “Arabaya binemiyoruz, araçlarımızı park edemiyoruz. Evimize misafir gelecek, aracıyla gelemiyor. Gündüz dışarı çıkacağız, ancak akşam çıkabiliyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

BELEDİYE, “MEVCUT UYGULAMA DEVAM EDECEK” DEDİ
Kordon’un araç trafiğine açılmasına yönelik talepler ve mevcut düzenleme hakkında açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UKOME yetkilileri ise, yeni bir düzenleme için çalışma içerisinde olmadıklarını belirterek, yürürlükteki yaz saati uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca, İzmir’in kalbi durumunda olan Kordon’da halkın ve esnafın ortak talepleri doğrultusunda belirlenen uygulama gereği bölgenin akşam saatleri içerisinde araç geçişine açık kalacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.