Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfez ÇED'i için iyi haber

Körfez ÇED'i için iyi haber

ULASTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye'yle ortak ÇED başvurusu yaptıkları İzmir Körfezi'nde sirkülasyon kanalı açılması ve limana büyük tonajlı gemilerin girmesini sağlayacak tarama yapılmasına yönelik ÇED onayının 2015 yılı sonuna doğru çıkmasını beklediklerini söyledi. Körfez ÇED'i için iyi haber

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 11:14
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Toplantısı'na Ak Parti milletvekili adayı ve eski bakan Binali Yıldırım'ın yanısıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Yılmaz da katıldı. Yıldırım'ın ayrılmasında sonra Meclis toplantısını izleyen Yılmaz, toplantının sonunda bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasıdna İzmir'in 2013 yılından beri beklediği Büyük Körfez Projesi'yle ilgili olumlu bir haber verdi. İzmir Alsancak Limanı'na yaklaşım kanalı yapımını kamu yatırımı olarak gördüklerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sirkülasyon projesi ile birleştirip ortak ÇED başvrusu yaptıklarını belirten Yılmaz "ÇED aşaması bitmek üzere. Mekansal Planlama Müdürlüğü'nün tek bir görüşü kaldı. 2015 yılı sonuna doğru ÇED'le ilgili kararın çıkacağı görüşümüz var. Bu konuda iyimseriz" dedi.

Yılmaz, Çandarlı Limanı'nı belirledikleri 12 milyon TEU'luk kapasite ile ihalesini yaptıklarını ama alıcı çıkmadığını, bu nedenle spektrum daralmasına yöneldiklerini söyledi. Belirli kademelerle ihaleye çıkacaklarını belirten Yılmaz, "Çandarlı'nın altyapısı önemli. Karayolu için YPK kararını çıkarmak üzereyiz. Demiryolunu da getiriyoruz. Horozgediği kısmında tünel boş duruyor. Burayı çalıştırmamız gerekir. Liman Başkanlığı ve işletmecilerle görüştük. İhtiyaçları belirledik. Demiryolu geldiği zaman bir transfer merkezi olması dışında lojistik üst oluşturmayı düşünüyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.