Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfez'de 'Gezi' açılımı

Körfez'de 'Gezi' açılımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfez ulaşımını geliştirmek ve kent içi trafiğini rahatlatmak amacı ile siparişini verdiği 15 gemiden ilkinin kente gelmesine sayılı günler kala, yaşanan heyecan isim seçimine de yansıdı. İZDENİZ A.Ş. filosuna katılacak ilk iki geminin adının Çakabey ve Dokuz Eylül olarak belirlenirken, kalan gemilerin ismini ise İzmirliler belirleyecek. Belediyenin kendi sitesi üzerinden oylama ile belirleyeceği isimler öncesinde İzmirlilere çağrıda bulunan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Türkiye’de geniş yankı uyandıran Taksim olaylarından esinlenerek körfez gemilerine “Taksim” ve “Gezi” isimlerinin verilmesini önerdi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 14:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından siparişi verilen ve uzay teknoloji ile üretilen karbon kompozit malzemeli toplam 15 geminin yapımı yüklenici firmanın Yalova’da yer alan tersanesinde devam ederken, kalan gemiler için heyecan iki kat arttı. Gemilerden ilkinin isminin “Çakabey”, ikincisinin adının ise İzmir’in kurtuluş günü olan “Dokuz Eylül” olacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi kalan 13 geminin isim seçimi içinse sözü İzmirlilere bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi internet sitesi üzerinden gelecek öneriler doğrultusunda filoya katılacak gemilere isim vermesi beklenirken, belediyenin kendi içinden de ilginç bir öneri geldi.

 “TAKSİM VE GEZİ OLUR MU'”

İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, bugün bir sosyal medya sitesinde kendisine ait hesabı üzerinden İzmirlilere seslenerek, İZDENİZ filosuna katılacak gemiler için ilginç bir öneride bulundu. 2013 yılının ikinci yarısına damga vuran ve Türkiye çapında geniş yankı uyandıran Taksim Gezi Parkı olaylarından esinlenen Kırmızı, gemilere “Taksim” ve “Gezi” adının konulması için İzmirlilere çağrıda bulunarak şunları belirtti; “Körfezimize gelecek yeni gemilerin isimlerini İzmirliler belirleyecekmiş. Öyleyse iki önerim var. Taksim ve Gezi olur m? Olur.”

BALÇOVA’YA “GEZİ SOKAĞI” ÖNERİSİ DE GETİRİLMİŞTİ

İZELMAN Genel Müdürü Kırmızı’nın, son dönemlerde sıkça “Gezi ruhu” ve “Katılımcı demokrasi” vurgusu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarını destekler nitelikteki bu sözleri sosyal medyada hızla yayılmaya devam ederken, önerisi kabul edildiği takdirde İzmir’de Gezi olaylarına yapılan ilk vurgu olma özelliği de taşıyacak. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Balçova’da bir sokağa “Gezi Sokağı” adı verilmesini öngören teklif belediye meclisinde AK Parti tarafından ağır eleştiriler almış ve karar yeterli çoğunluk tarafından kabul görmediği için hayata geçirilmemişti.

İLK GEMİNİN DENEME SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

Yüklenici firma Özata Tersanecilik’in Yalova’da bulunan tesislerinde İzmir’in körfez filosuna katılacak gemilerden dördüncü ve beşincisinin gövde imalatı devam ederken, yapımı tamamlanan ilk gemi geçtiğimiz hafta denize indirilmişti. Yıl sonuna kara gelmesi hedeflenen toplam 4 gemi ile körfez ulaşımında kapasitenin de yüzde 25 oranında artması planlanırken, test seferleri devam eden ilk gemi Çakabey’in resmi makamlardan onay almasının ardından önümüzdeki günlerde İzmir’e getirilerek yolculu seferlere başlaması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.