Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Körfez geçişine geri sayım

Körfez geçişine geri sayım

İzmir'in iki yakasındaki İnciraltı ile Çiğli'deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında, yarısı denizaltı tüpgeçitten, yarısı asma köprüden oluşacak, araç, hem de trenlerin kullanabileceği Körfez Geçişi Projesi hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıdırım'ın onayının ardından 2014 yılında Karayolları ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ortak yapılacak.

  • Ege Postası
  • 13.10.2013 - 11:49
İZMİR - İzmir'de İnciraltı (EXPO) planlarına işlenen Körfez geçişi bağlantısıyla ilgili son bilgileri Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu açıkladı. Proje çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağını belirten Uraloğlu, şöyle dedi:

"Proje ile İzmir'in iki yakasını bir araya getireceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayını bekliyoruz. Bunun yanı sıra sahadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 6 kilometrelik geçişin yanı sıra, iki cephede toplam 4 kilometrelik de bağlantı yolları inşa edilecek. 2014 yılında projesi bittikten sonra yapımının nasıl olacağı bakanlık tarafından beklirlenecek."

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile ortak yapılan projenin içinde raylı sistem ile karayolu ulaşımının yer alacağını söyledi. Projeye göre Körfez geçişinin bir ayağı Yenikale'den İnciraltı'na girecek ve Çeşme otoyoluna bağlanacak. Diğer birleşme noktası ise İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile Mavişehir arasında olacak. Buradan çevre yoluna bağlanacak. Proje kapsamında Körfez'in ortasında yapay bir ada oluşturulacak. İnciraltı ile bu ada arasındaki ulaşım 2 kilometrelik tüp geçitle sağlanacak. Ada ile İAOSB arasındaki ulaşımda ise 4 kilometrelik asma köprü kullanılacak. Karada yeralan 4.5 kilometreyle birlikte toplam uzunluk 10.5 kilometre olacak. Projede hem lastik tekerlekli ulaşım imkanları hem de raylı sistem yer alacak. Toplam geçiş süresi raylı sistem ile 5 dakika, araç ile 8 dakika olacak şekilde inşa edilecek projenin yapım süresi ortalama 70 ay olarak öngörüldü.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.