Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köşk metronun önünü açtı

Köşk metronun önünü açtı

23 Nisan etkinlikleri kapsamında İzmir’e gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde imza bekliyor’ açıklamasından saatler sonra bu kez CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptığı yazılı açıklamada 8 aydır onay bekleyen keşif artışının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasıyla hayata geçtiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 13:34
EGE POSTASI - Metroda flaş bir gelişme yaşandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kentte yaptığı yarım günlük ziyarette müjdelediği keşif artışı onayı gerçekleşti.
Yıldırım’ın, ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde imza bekliyor’ açıklamasından saatler sonra bu kez CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptığı yazılı açıklamada 8 aydır onay bekleyen keşif artışının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasıyla hayata geçtiğini duyurdu.

KOCAOĞLU İSYAN ETMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Üçyol Üçkuyular Metrosu’nun İzmirspor-Hatay İstasyonları için talep edilen keşif artışı talebine onayın gecikmesine Başkan Aziz Kocaoğlu isyan etmişti.

ŞİRKET ÇALIŞMALARI DURDURMUŞTU
2013 yılında bitmesi planlanan inşaat keşif artışını onayının bir türlü çıkmaması nedeniyle müteahhit firma ÖZTAŞ A.Ş.’ın hak edişlerinin resmi karşılığı olmadığı için hattın geriye kalan kalıcı betonlarının atılması ile raylarının döşenmesi için yürütülen çalışmaları durdurmuş, kent yeni bir metro kriziyle daha yüz yüze kalmıştı.

ÇAM MÜJDELEDİ
Musa Çam yaptığı yazılı açıklamada keşif artışı ile ilgili müjdeyi şu sözlerle duyurdu; “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metrosu için Üçyol-Üçkuyular arasında yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin keşif artış talebi 8 ay beklemeden sonra 23 Nisan 2013 tarihi itibarıyla Cumhurbaşkanı’nın onayından çıkmıştır.Başta İstanbul, Ankara ve AKP’li diğer Belediyeler olmak üzere keşif artış talepleri Bakanlar Kurulu’nda iki-üç günde bitirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talebi 8 aylık bekleyişin sonucunda neticelendirilmiştir.Altı haftadır her pazartesi günü Başbakanlığı arayarak Bakanlar Kurulu’nda imzaların tamamlanıp tamamlanmadığını sorduğumda aldığım yanıt bazı Bakanların imzalarını eksik olduğudur. Her hafta toplanan Bakanlar Kurulu’nda imzaların sürekli eksik olması manidardır. Buradan da anlaşılmaktadır ki bilinçli bir şekilde Kararnameler imzalanmamaktadır. Israrlı takibimiz sonucunda 8 ay sonra dün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Kararname imzalanmıştır”

Göztepe-Poligon ve Üçkuyular istasyonları için geçtiğimiz haftalarda yapılan keşif artışı başvurusu İçişleri Bakanlığı'na gitti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.