Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kozak ürünleri fuarda ilgi odağı oldu

Kozak ürünleri fuarda ilgi odağı oldu

Organik sektörünün Türkiye’deki tek fuarı olan Ekoloji İzmir 2013–4. İzmir Organik Ürünler Fuarı'nda Bergama Belediyesi de kendi standıyla yer alıyor. Yerli yabancı pek çok katılımcı ve ziyaretçiyi biraraya getiren ve sektörün aktörlerini...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 17:33
Organik sektörünün Türkiye’deki tek fuarı olan Ekoloji İzmir 2013–4. İzmir Organik Ürünler Fuarı'nda Bergama Belediyesi de kendi standıyla yer alıyor. Yerli yabancı pek çok katılımcı ve ziyaretçiyi biraraya getiren ve sektörün aktörlerini tek çatı altında buluşturan fuarda belediye, Kozak köylerinde yetişen organik ürünleri sergiliyor. Ziyaretçilere çam fidesi armağan edilirken Bergama ve Kozak ürünleri de ilgi odağı oluyor.

Fuarda yer almanın önemli olduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Ülkemizde organik ürünlere talep giderek artıyor. Bu ilginin doğru yönlendirilmesi konusunda fuarlar kilit noktada. Organik sektörüne ilginin, gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi. Başkan Gönenç, Kozak’ın kendine özgü bitki yapısı ve endemik türleriyle koruma altına alınması gereken bir değer olduğunu, ekoturizm olanaklarıyla da önemli bir turizm potansiyeli bulunduğunu dile getirdi. Ekolojik zenginliğiyle üzerinde yaşayan insanlara çok önemli bir yaşam alanı sunan, zengin su kaynaklarına sahip, ülkenin tek doğal fıstık çamı ormanlarını barındıran Kozak’ta 7-9 Haziran 2013 arasında Kozak Yaylası Doğa Şenliği yapılacağını belirterek, herkesi davet etti.

Bergama Belediyesi’nin standını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Başkan Gönenç’ten bilgi aldı, ürünleri inceledi. Gönenç, bir çam fidanını Başkan Kocaoğlu’na hediye etti. Bergama Belediyesi standı, 19 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuarda, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.