Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kozan'da 'Beyaz Bayrak'lı işletme sayısı artıyor

Kozan'da 'Beyaz Bayrak'lı işletme sayısı artıyor

Kozan Kent Konseyi, pest kontrol ve sanitasyon uygulaması projesi kapsamında ,hijyen kurallarını üst düzeyde yerine getiren gıda işletmelerini 'Beyaz Bayrak' ile ödüllendirmeye devam ediyor. Kent Konseyi, gıda mevzuatında belirtilen asgari hijyen...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:39
Kozan Kent Konseyi, pest kontrol ve sanitasyon uygulaması projesi kapsamında ,hijyen kurallarını üst düzeyde yerine getiren gıda işletmelerini 'Beyaz Bayrak' ile ödüllendirmeye devam ediyor.

Kent Konseyi, gıda mevzuatında belirtilen asgari hijyen koşullarının üzerinde, işletmesindeki hijyenik koşulların iyileştirilmesi için özel gayret ve özen gösteren işyerlerini belgelendirerek diğer işletmelerde de daha iyi koşulların oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla sürdürdüğü proje kapsamında, Göçyolundaki Edemhan Dondurma'ya 'Beyaz bayrak' verdi.

İşletmede düzenlenen törende konuşan Kaymakam İzzettin Sevgili, Kent Konseyi'nin 3 yıldır ilçenin sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda çeşitli çalışmalar yaptığını ifade ederek, bu kapsamda, ilçedeki beyaz bayraklı işletme sayının artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Sevgili, şunları kaydetti: "Bu işyerindeki üretim, sunum ve satış zincirindeki hijyen Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Beyaz Bayrak Komisyonu tarafından sürekli denetim altında bulunacak. Eğer İşletme işini güzel yaparsa kazanan yine kendisi olacaktır. Bütün işletmelerimizden hijyen kurallarını yerine getirdikleri gibi müşterilerine daha sıcakkanlı ve kibar davranmalarını bekliyoruz. Doğru ve dürüst çalışan her zaman kazanır. Beyaz bayrağın işletmemize hayırlı olmasını dilerim.”

Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen ise Beyaz Bayrak projesini, güvenilir gıdaya ulaşabilmek için gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "İşyerlerimiz ISO, TSE vb. belgeleri alabilmek için yüklü paralar harcamak zorunda kalıyorlar. Ancak, Kozan Kent Konseyi olarak ilçemizdeki tarım, sağlık ve diğer ilgili kurumlarımızla el ele vererek bu belgelendirme hizmetini ücretsiz veriyoruz. Bugün ilçemizdeki beyaz bayraklı işletme sayısı 3 oldu.. Hedefimiz bu sayıyı 50 işletmeye çıkarmaktır. Hemşerilerimden ricamız, alışverişlerini beyaz bayraklı işyerlerinden yapmalarıdır. Bu şekilde diğer işletmelerimiz de beyaz bayrak almaya gayret gösterecek ve güvenilir gıdaya ulaşmak kolaylaşacaktır. Bu projeye emeği geçen ve gönüllü olarak çalışan komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

İşletme sahibi Mehmet Şahan da işletme felsefesini kalite ve hijyen üzerine kurduklarını belirterek ilçedeki diğer işletmelerin de beyaz bayrak başvurunda bulunarak hizmet çıtalarını yükselteceklerine inandığını söyledi.

Daha sonra Kaymakam Sevgili ve Kent Konseyi Başkanı Sezen işyeri önündeki direğe beyaz bayrak çekti.

Etkinliğe Aksaray'ın Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük, Kozan Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Timur Konuk, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.