Dolar 34,2562
%0.04
Euro 37,6348
%0.09
Altın 2.879,750
%-1.03
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik eşik aşıldı: Bahçeli'ye bir şok da eski kurmaylarından!

Kritik eşik aşıldı: Bahçeli'ye bir şok da eski kurmaylarından!

MHP’deki çalkantı, saf değiştirmeleri de beraberinde getirdi. MHP'de genel başkanlığa aday olan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener yeterli imzayı topladı. İmzalar teslim edildikten sonra top Devlet Bahçeli'de olacak...

  • Ege Postası
  • 11.12.2015 - 16:38
Devlet Bahçeli’nin partide 14 yıl özel kalem müdürlüğünü yapan Ömer Karakaş’tan sonra başdanışmanlığını yapan eski İzmir Milletvekili Şenol Bal ile 13 yıl Kadın Kolları Genel Başkanı olarak en yakınında bulunan Hediye Akdere de Meral Akşener’in tarafına geçti. Bal ile Akdere’nin, Akşener’i Ankara’daki seçim bürosunda ziyaret ettiği öğrenildi.

Öte yandan Devlet Bahçeli, sahaya inme ve illeri dolaşma kararı aldı. Bahçeli son Başkanlık Divanı toplantısında, “Anadolu’yu gezmeye çıkıyoruz” mesajı verdi. (Kamil ELİBOL / SÖZCÜ )

MHP'de kritik eşik aşıldı, muhalefet yeterli imzayı topladı


MHP'de genel başkanlığa aday olan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener yeterli imzayı topladı. İmzalar teslim edildikten sonra top Devlet Bahçeli'de olacak...

MHP’de muhalifler “ortak harekât planı” hazırladı. Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener, ayrı ayrı topladıkları imzaları yeni yıla kadar genel merkeze verecek ve ocak ayında kongrenin toplanmasını isteyecek. Habertürk gazetesinin haberine göremuhaliflerin 300 imzayı buldukları belirtiliyor.

Bir süre daha imza toplayacak olan muhalifler, önceden kararlaştırdıkları gibi 20 Aralık yerine daha ileri bir tarihte imzaları genel merkeze teslim edecek.

Muhalifler, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel merkezin, kongrenin toplanmaması yönünde tavır almasını yüksek olasılık olarak değerlendiriyor ve imzalar genel merkeze verildikten sonra da kongre çağrısı yapılmasını beklemiyor.

Muhalifler, ocak ayı içinde 15 günde kongre çağrısı yapılmazsa mahkemeye başvuruda bulunacak. Başvuruda, genel merkezin görevini yerine getirmediği tezine dayalı olarak üst kurul delegelerinden oluşacak 5 kişilik bir “kayyum” listesi mahkemeye sunulacak.

Mahkemeden, partinin başına bu kişilerin atanması ve kongrenin toplanması talebinde bulunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.