Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik kongre öncesi kulisler hareketlendi: Rakipler birleşiyor mu?

Kritik kongre öncesi kulisler hareketlendi: Rakipler birleşiyor mu?

CHP İzmir'de tüm gözler 16 Eylül'de yapılacak 38. Olağan İl Kongresi'ne çevrildi. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçeleri ziyaret ederek çalışmalarını sürdürürken, muhalefet cephesi ise hareketli günler geçiriyor. İl başkan adaylarından Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus'un ise görüşmelerini sürdürdükleri ve birleşecekleri konuşulurken, son hafta şekilleneceği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2023 - 10:34
  • Güncelleme: 05.09.2023 - 10:38

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ tartışmalarının ardından başlayan olağan kurultay takvimi tüm hızıyla devam ediyor.

CHP İzmir örgütünde ise ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül günü yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu adaylığını açıkladıktan sonra sahaya inerek ilçe ilçe çalışmalarını yürütürken kongreye de sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Aslanoğlu’nun rakipleri Konak eski ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak’ın ve Aytekin Tunus’un bir yandan adaylık çalışmalarını sürdürürken bir yandan da birleşme konusunda temas halinde oldukları öğrenildi.

Kulislerde ikilinin Aslanoğlu’na karşı birleşerek kongreye daha kuvvetli gidecekleri konuşulurken, birleşmenin son hafta olması bekleniyor.

AĞABEY MODELİNDE O İSİM MASADA

Öte yandan, kritik kongre öncesi ‘ağabey’ formülünün de masada olduğu öğrenildi. Kulislerde ‘ağabey’ olarak önerilen ismin ise CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır olduğu konuluşuyor.

Sındır’ın yakın çevresine, ‘’Gelişmeler devam ediyor. Konuşmak için daha erken’’ dediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.