Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik projeye 3 ay erteleme: Alt geçit de 'KİK'lendi

Kritik projeye 3 ay erteleme: Alt geçit de 'KİK'lendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak altgeçit projesi yaşanan itiraz süreci nedeniyle gecikmeye uğradı. Toplam 16 firmanın katıldığı ihalenin ardından start verilemsi beklenen altgeçit inşaatı Kamu İhale Kurumu'na taşınan itirazlar nedeniyle iki aydır başlayamadı. Kritik projeye 3 ay erteleme

  • Ege Postası
  • 18.05.2015 - 13:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Mithatpaşa Parkı'nın bulunduğu bölgede trafik akışının rahatlatılması ve alanın yayalaştırılması amacı ile başlatılan altgeçit projesi itiraz engeline takıldı. Sahil Bulvarı üzerinde 400 metrelik altgeçit ve kıyıdaki toplam 1150 metrekarelik alanda düzenleme yapılması amacıyla Mart ayında gerçekleştirilen ihalenin ardından proje adeta kördüğüm oldu.
 
 
İKİ AYDIR TEMELİ ATILAMADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların kıyı ile deniz arasında erişimini arttırmak ve bölgede kesintisiz trafik akışının sağlanması amacı ile hayata geçirmeyi planladığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Yeraltı Geçidi Projesi Kamu İhale Kurumu'na takıldı. Mithatpaşa Parkı ile Küçükyalı arasında 400 metrelik taşıt altgeçidi yapılması ve yer üstünde de yaklaşık 1000 metrekarelik alanın yayalaştırılması amacı ile 2013 yılında projesi hazırlanan ve 31 Mart 2015'te de Büyükşehir Belediyesi'nin yapım ihalesine çıktığı 52 milyon TL'lik kritik projeye itiraz üstüne itiraz gelince, altgeçidin inşaatına iki aydır başlanamadı.
 
TEMMUZ'A KADAR BAŞLAYACAK
Belli istekliler arasında gerçekleşen ve toplamda 16 şirketin katılım gösterdiği ihalenin ardından katılımcı firmalardan gelen itirazlar süreci uzattı. Belediyenin ardından Kamu İhale Kurumu'na taşınan sürecin sonucunda projenin 500 gün olarak belirlenen yapım süresi de itirazlarla ilgili resmi sonucun çıkmaması üzerine sarktı. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, KİK'ten gelecek nihai kararın ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılacağı öğrenilirken, yaklaşık bir ay içerisinde projeye start vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni bir itiraz çilesi daha yaşanmadığı takdirde çalışmalara Temmuz ayının başında start verecek. Projedeki söz konusu bu gecikme Kıyı Tasarım çalışmalarını da olumsuz etkilerken, Karataş-Göztepe Vapur İskelesi arasında kalan kıyı şeridinde yapılacak yenileme faaliyetleri de itirazlar yüzünden benzer bir şekilde gecikmeye uğradı.
 
ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK
İzmir'in en önemli ulaşım akslarından birisi olan ve Konak ile Üçkuyular'ı sahilden birbirine bağlayan Sahil Bulvarı'ndaki proje ilk kazanın vurulması ve toplam 16 ayda çalışmaların tamamlanması ile birlikte, araçlar Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük Binası önünden yer altına inecek ve yaklaşık 400 metre sonra alt geçitten Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı dik olarak kesen 177 sokak, Mithatpaşa Parkı'nın bitiminin hizasından tekrar yüzeye çıkacak. Yolun bu bölümünün yer altına alınması ile Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü ve yanındaki Hamidiye Camisi'ni de içine alan kısım ile Sahil Yolu'nun 400 metrelik bölümü, yaya yürüyüş yolu olarak yeniden düzenlenecek. Alt geçidin üstü yayalaştırılacak ve bisiklet ile yaya yollarının yanı sıra, bölge yeşil alan düzenlemeleri sonrasında ayrı bir görünüm kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.