Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçük Çiğli' den Aslan' a büyük ilgi

Küçük Çiğli' den Aslan' a büyük ilgi

Çiğli belediye başkan aday adayı, inşaat mühendisi Hasan Arslan, küçük Çiğli’de kahve toplantısı düzenleyerek küçük çiğlililerle bir araya geldi. Hasan Arslan’a yoğun ilgiden gelen halk kahvehaneye sığmadı. Toplantı dışarıda yapıldı.

  • Ege Postası
  • 09.12.2013 - 12:17
 İZMİR- Çiğli’deki aday adaylarının içerisinde yaptığı seçim çalışmaları ve ziyaretleriyle ön plana çıkan deneyimli siyasetçi halkın desteğini arkasına almış gözüküyor. Küçük Çiğli’de kendisine gösterilen büyük ilgiden memnun kalan Hasan Arslan, halk istediği için bu göreve talip oldum dedi.

Halk isterse olur
" Yaklaşık 5-6 ay dır Çiğli Belediye başkanlığı adaylığına erişebilmek için aday adaylığı çalışmaları yapmaktayız. Amacımız CHP Çiğli belediye başkanı adayı olduktan sonra Çiğli ye belediye başkanı olup sizlere hizmet etmektir. Onun için yola çıktık ve durmaksızın çalışıyoruz. Halkın desteği olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı iyi biliyorum. Halk neyi isterse o olur. Halk istemedikten sonra siyasetçi hiçbirşey yapamaz. Siyasetin objesi insandır. Sizlerden aldığımız bu güçle bizde yolumuza devam ediyoruz. Allahın izniyle, partililerimiz ve dostlarımızın desteği ile Çiğlide CHP nin adayı olacağıma kalpten inanıyorum. Gelip sizlere hizmet edeceğim, halkçı belediyecilik neymiş, sosyal belediyecilik neymiş bunu hep beraber yaşayacağız.

21 yıldır metropol ilçe olan Çiğli'mizde yapılmamış ve ihtiyacımız olan birçok proje vardır. 35 yıldır Çiğlide yaşıyorum ve 35 yıldır da inşaat mühendisi olarak Çiğlili hemşerilerimle yüzyüzeyim. 10 yılımı devlet de kalan 25 yılımı da Çiğlide özel işyerimde inşaat mühendisi olarak geçirdim. Çiğlinin her mahallesinde her sokağında imza attığım projelerim vardır. Kim ile çalıştıysam kim ile iş yaptıysam onunlada dost olarak kaldım . Bende hiçbir zaman hep kendime mantığı yoktur. Halkla paylaşım, halkla iletişim ,halkla bütünleşme vardır benim düşünce yapımda. Bu mahalle toplantılarımızdan önce stö., yöre derneklerini gezdik, muhtarlarımızı ziyaret ettik, bütün Pazar yerlerini gezdik, esnafımızı gezdik, halkımız ile görüştük. Bayramda dahi kahvehaneleri dolaştık , çalmadık kapı bırakmadık. Amacımız kendimizi tanıtmak,tanımyanlara tanıtmaktı ama gördükki halkımız ( Hasan Bey biz seni zaten tanıyoruz ki ) dediler. Bize çok moral motivasyon verdiler. Şimdi buradada görüyoruzki halk istiytor, halk istediği için bu göreve talip oluyorum.

Çiğli belediyesi deneme tahtası değildir, öncelikle sosyal belediye olma zorunluluğu vardır, yani halka karşı sorumluluğu olmalıdır. Sorgulanabilir bir belediye olması lazım. Bunu da biz ancak kent meclisi, kent konseyi ile sağlayabiliriz. Tüm mahalllerin ve stö lerininde katıldığı bir meclis olsun istiyorum. Çiğliye yapılacak projeler burada konuşulsun, mahalle sorunları burada gündeme gelsin. Her mahallede kreş olmak zorunda, gençlik rehabilitasyon merkezleri olmak zorunda, Pazar yerlerinde sosyal tesis olmak zorunda, mühendis kimliğimizinde yararı ile çok amaçlı Pazar yerleri hatta bazı yerlerde katlı Pazar yerleri yapacağız. Buralarda spor tesisleri, otoparklar olacak hatta gerektiğinde buralar düğün salonumuz olacak. Halkımız bunların en iyisine layıktır. Gereksiz para harcanmaması lazımdır. 115 milyar bütçesi olan bu belediyede tüm bu saydıklarım çok kolay yapılabilir.

Son günlerde dershaneleri kapatalım diyorlar halbuki eğitim ile ilgili düzenleme yapıldımı ki ' Öğrencilerimiz aynı şartlardamı ' Bunlar kurs almadan bu işi nasıl başaracak ' Bırakın dersane kapatmayı bizim dönemimizde öğrencilerimize belediye bünyesinde eğitim merkezleri açarak onlara destek olacağız. Onlardan hiçbir bedel almayacağız. Ücretsiz meslek edindirme kursaları açacağız, onlara sertifika vereceğiz. Çiğlimizde 2 tane üniversitemiz var buradaki öğrencilerimizden kaç tanesi Çiğlide kalıyor veya parasını Çiğlide harcıyor ' Bu öğrencilerimizi Çiğlide tutabilmek için tesisler yapacağız. Çiğli merkezinde dostlarımızla, misafirlerimizle oturup zaman geçirebileceğimiz yerler yapacağız. Çiğlinin en merkezi yerinde bir kent merkezi yok, park alanı yok bunları yapacağız. Çiğlimiz yapılaşma yönünden riskli bölgedir. Yeni kent imar planları ile 21 yıl önce yapılması gereken yeni yapılanmayı yapacağız.

Belediyecilik dönemimizde Harmandalındaki çöp depolama alanının başka yere nakledilmesi hususunda elimizden geleni yapacağız. Belkide seçimlerden önce yapılacak ama AKP hükümetinin rantsal oy kaygısı buna engel olmaktadır. Bu olay bizim dönemimizde mutlaka bitirilecektir dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.